ShippingWatch

Scandlines indsætter ny fragtfærge i Østersøen

Scandlines indsætter ekstra fragtfærge på ruten mellem Rødby og Puttgarden, oplyser rederiet tirsdag.

Scandlines har indsat M/F Kronprins Frederik som fragtfærge på Østersøruten mellem Rødby-Puttgarden, oplyser Scandlines tirsdag. Rederiet havde sidste år en vækst i transport af lastbiler på otte pct. på denne rute.

Kronprins Frederik har hidtil sejlet på ruten mellem Gedser og Rostock. I forbindelse med indsættelsen af to nye hybridfærger på denne rute besluttede Scandlines at beholde Kronprins Frederik og indsætte den som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden.

Scandlines: Det er ligesom en retssag i Sovjetunionen

I februar i år var Kronprins Frederik gennem en ombygning på skibsværftet Navikon i Swinoujscie i Polen. Her fik den blandt andet monteret to nye agterramper med en længde på hver 12 meter, ligesom der også blev udskiftet i alt 12 tons stål i blandt andet vandballasttankene.

For at færgen kan lægge til i Puttgarden, har to udgravningsskibe siden den 1. marts 2017 fjernet omkring 70.000 m3 sand i havnen.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 mio. passagerer, 3,3 mio. personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Ny Scandlines-færge indleder sejlads med rekord

Scandlines' CEO: KPMG's rapport er evident tåbelig

Scandlines går til modangreb på ministerium med ny rapport

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere