ShippingWatch

Maersk får bøde for illegal arbejdskraft

Illegal arbejdskraft har kostet A.P. Møller-Mærsk en bøde fra politiet, skriver Tv2, der har søgt aktindsigt i landets politikredses uddeling af bøder til virksomheder med folk ansat uden nødvendig arbejds- og opholdstilladelse.

A.P. Møller-Mærsk modtog sidste år en bøde for at benytte sig af illegal arbejdskraft.

Det skriver Tv2, der har søgt aktindsigt i landets politikredse.

Aktindsigten viser, at politiet sidste år uddelte 121 bøder til 117 virksomheder, der havde folk ansat uden den nødvendige arbejds- og opholdstilladelse.

Blandt virksomhederne er Brøndby IF, Novo Nordisk og altså A.P. Møller-Mærsk, der har fået en bøde på 50.000 kr.

"I det konkrete tilfælde var vi desværre ikke tilstrækkelig opmærksomme på, at medarbejderens arbejdstilladelse udløb undervejs i ansættelsesforholdet. Da vi blev bekendt med dette, kontaktede vi omgående myndighederne for at få bragt forholdet i orden. Det er beklageligt," skriver A.P. Møller-Mærsk i et mailsvar til Tv2.

Medie: Jobfest efter Nordsøaftale er rent gætværk

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere