ShippingWatch

Somaliske pirater kaprer fartøj

Somaliske pirater har kapret et fartøj, som skal bruges som et moderskib til at angribe større skibe, siger somalisk politi ifølge Reuters. Det sker kort tid efter, at det første kommercielle skib blev kapret i området i fem år.

Kort tid efter at det første kommercielle skib blev kapret af somaliske pirater i en årrække, har somaliske pirater nu angiveligt kapret en somalisk båd, som de vil bruge som et moderskib til at angribe større skibe,

Det siger somalisk politi ifølge Reuters, som beretter, at ti yemenitiske besætningsmedlemmer blev smidt af på land.

"Vi forstår, at pirater kaprede fiskeskibet for at kapre et større skib på havet. De smed deres 10 yemenitiske besætningsmedlemmer og en somalisk vagt på land og forsvandt med båden sammen med mad, kok, kaptajn og ingeniør," siger Abdirahman Mohamud, chef for den maritime politistyrke i den somaliske region Puntland ifølge Reuters.

Kapringen af fartøjet sker efter, at pirater ud for Somalias kyst for nylig kaprede det første kommercielle skib i regionen siden 2012. Der var tale om tankskibet Aris 13, og fartøjet og de otte besætningsmedlemmer blev siden frigivet.

Da kapringer i regionen var på sit højeste i 2011, blev der registreret 237 angreb på skibe.

Pirater i Somalia frigiver tankskib og besætning

Navigatører frygter for sikkerheden ved Somalia

Somaliske pirater kræver løsesum for gidsler

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere