ShippingWatch

Pirater i Somalia frigiver tankskib og besætning

Efter skudvekslinger med somalisk flådestyrke torsdag har somaliske pirater frigivet skib og besætning.

Somaliske pirater, der mandag i denne uge kaprede et tankskib med otte besætningsmedlemmer ombord, har frigivet skib og besætning. Ifølge flere medier efter skudvekslinger med en somalisk flådestyrke torsdag.

Ny kapring kan ændre risikoen ved Somalia

Frigivelsen er angiveligt sket uden krav om løsesum, efter at kaprerne erfarede, at tankskibet Aris 13 var lejet af somaliske forretningsfolk til at fragte olie fra Djibouti til den somaliske hovedstad Mogadishu, skriver The Guardian.

Kapringen af tankskibet med otte besætningsmedlemmer fra Sri Lanka var den første siden 2012 i regionen.

Da kapringer i regionen var på sit højeste i 2011, blev der registreret 237 angreb på skibe.

Forfulgt af pirater

Tankskibet udsendte et nødsignal mandag og slukkede herefter sit tracking-system og ændrede kurs til den somaliske havneby Alula ifølge John Steed fra Oceans Beyond Piracy.

"Skibet rapporterede, at det blev forfulgt af to joller i går eftermiddags (mandag, red.). Så forsvandt det," sagde John Steed til Reuters.

Ifølge shippingdata-portalen Equasis, som er styret af det franske transportministerium, ejes det 1800 dwt tunge skib af Armi Shipping, et selskab fra Panama, og varetages af Aurora Ship Management i de Forenede Arabiske Emirater.

Kapringen har skabt international bekymring for, om angreb på handelsskibe i området vil blusse op igen.

Navigatører frygter for sikkerheden ved Somalia

Rederiforeningen afventer udviklingen i Somalia

Somaliske pirater kræver løsesum for gidsler

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere