ShippingWatch

Containerrater falder for femte uge i træk

SCFI-indekset er nu faldet fem uger i træk, efter det blev til et fald på 6,3 pct. i denne uge.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, faldt igen denne uge. Dermed er indekset faldet fem uger i træk.

Det viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset, fredag morgen.

Indekset er for uge 7 opgjort til 830,5 mod 886,3 ugen før. Det svarer til et fald på 6,3 pct., og samlet er indekset faldet 16 pct. siden sidste top i uge 2. Før det var der dog en fremgang på 27 pct. over syv uger.

I indekset vejer de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller, med 20 pct.

Rickmers Maritimes flåde faldet til under skrotværdi

Diana Shipping fordobler underskud med sats på container

Maersk-skib taber 43 containere i havet

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere