ShippingWatch

Odfjell overvejer nyt obligationslån

Det norske kemikalie- og tankrederi Odfjell søger igen mod obligationsmarkedet for at hente kapital og vil sende en ny ansøgning til den norske børs, oplyser rederiet.

Odfjell
Foto: Odfjell

Norske Odfjell undersøger i øjeblikket mulighederne for at optage et nyt, usikret obligationslån i det norske marked med udløb i 2021. Tankrederiet vil derfor sende en ansøgning til den norske børs, hvor obligationslånet søges noteret, oplyser Odfjell i en meddelelse.

Hvor meget, Odfjell ønsker at hente, melder selskabet ikke noget om, men den nye udstedelse skal anvendes til selskabets generelle drift. Herunder skal en del bruges til at refinansiere eksisterende obligationer samt bruges på fremtidige vækstmuligheder.

Det er blot godt et halvt år siden, at Odfjell tilbage i august kunne meddele, at et usikret obligationslån på 500 mio. norske kr. og med udløb i september 2019 var blevet gennemført. Ligesom ved den lejlighed gør Odfjell denne gang også brug af Danske Bank Markets og DNB Markets, som i kraft af at være joint lead managers skal tilrettelægge det planlagte obligationslån.

I det seneste regnskab, kvartalsregnskabet for tredje kvartal 2016, fik Odfjell et driftsresultat på 60 mio. dollars og et nettooverskud på 16 mio. dollars, hvilket rederiets CEO Kristian Mørch dengang betegnede som tilfredsstillende.

Direktør forlader Odfjell efter 17 år

"Alle vidste der var brug for handling i Odfjell"

Odfjell: Vi vil deltage proaktivt i konsolidering

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere