ShippingWatch

Mols-Linien siger farvel til børsen efter lang aktionærkamp

Når Mols-Linien-aktien tirsdag kl.16.59.59 for sidste gang kan blive handlet på fondsbørsen i København, markerer det samtidig afslutningen på en lang kamp mellem selskabets aktionærer, hvor de store vandt over de små.

Foto: Ole Lind/POLFOTO/arkiv

Kapitalfonden Polaris købte sidste sommer en stor portion aktier og fremsatte et købstilbud på resten af Mols-Linien med henblik på en afnotering, men en gruppe småaktionærer nægtede at sælge og stiftede en forening for at forhindre et farvel til fondsbørsen.

Sidste år kom også Aarhus-rigmanden Henrik Lind, der har tjent milliarder i selskabet Danske Commodities, på banen med et rivaliserende bud og planer om at eje hele selskabet, hvilket han dog senere droppede at opnå.

Polaris lykkedes derimod med at få trumfet en afnotering igennem under store protester fra de små aktionærer, der både klagede over beslutningen til fondsbørsen og siden Erhvervsankenævnet.

Det forlængede livet på børsen, men endte i begge tilfælde med en stadfæstelse af den oprindelige afgørelse.

Efterfølgende gik kapitalfonden Polaris og Henrik Lind - der altså tidligere havde dystet om ejerskabet af Mols-Linien - i september sammen i et fælles selskab, der gjorde det muligt at nå over 90 pct. af aktierne.

Det tvang de resterende aktionærer til at indløse aktierne. Det bliver dog til en kurs på 60 kr., hvilket er 50 pct. højere end Polaris' seneste bud på 40 kr.

Kampen om Mols-Liniens fremtid har fundet sted i en periode, hvor rederiets finansielle resultater er blevet bedre og bedre, i takt med at flere og flere har sejlet med selskabets færger, og olieprisen samtidig er faldet markant.

Mols-Liniens farvel til fondsbørsen i København bliver det tiende af sin slags i år. Tidligere på året er Auriga, Deltaq, Stylepit, Victor International, Nunaminerals, Exiqon, Boconcept, Dantherm og Land & Leisure tjekket ud.

Til gengæld er Scandinavian Tobacco, Dong og Nets kommet ind.

Mols-Linien har tirsdag en markedsværdi på knap 900 mio. kr., da aktien koster 63 kr. Tidligere i år kostede aktien 97 kr., inden beslutningen om afnoteringen blev offentliggjort, hvilket gav et massivt kursfald.

Mols-Linien slutter børskarriere af med stil

Mols-Linien har sidste handelsdag på børsen i oktober

Mols-Linien køber gammel kending af Danske Færger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere