ShippingWatch

Nyt fund åbner for opklaring af El Faros forlis

Bjærgningen af en data-boks fra fragtskibet El Faro, der forliste i oktober 2015, kan bringe efterforskningen af forliset et skridt videre. Det skriver Reuters.

Foto: Tote Maritime/Bloomberg

Hvorfor forliste El Faro 1. oktober 2015 med 33 besætningsmedlemmer ombord i en orkan nær Bahamas?

Svaret på det spørgsmål er nu tættere på, efter at en data-boks er blevet bjærget fra vraget af containerskibet El Faro. Data-boksen svarer til den sorte boks på fly og kan indeholde afgørende information om skibets skæbne under orkanen.

Det oplyser U.S. National Transportation Safety Board ifølge Reuters.

"Redningen af data-boksen har potentiale til at give vores efterforskere større indsigt i de utrolige udfordringer, som El Faro-besætningen har stået med," siger formanden for U.S. National Transportation Safety Board Christopher Hart i en udtalelse.

Forliset kostede de 33 besætningsmedlemmer livet, og sidst, man hørte fra besætningen, var den 1. oktober 2015 om morgenen. Det var dagen efter El Faro forlod Jacksonville, Florida, med kurs mod San Juan, Puerto Rico. Containerskibet blev sidst logget midt i orkanen Joaquins øje.

Skibet var lastet med 391 containere og 294 biler, lastbiler og trailere.

El Faro-reder indgår forlig med pårørende efter tragisk forlis

El Faro-vrag mangler bro og vigtig boks

El Faro-ejer søger beskyttelse mod krav fra efterladte

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere