ShippingWatch

Nyt fund åbner for opklaring af El Faros forlis

Bjærgningen af en data-boks fra fragtskibet El Faro, der forliste i oktober 2015, kan bringe efterforskningen af forliset et skridt videre. Det skriver Reuters.

Hvorfor forliste El Faro 1. oktober 2015 med 33 besætningsmedlemmer ombord i en orkan nær Bahamas?

Svaret på det spørgsmål er nu tættere på, efter at en data-boks er blevet bjærget fra vraget af containerskibet El Faro. Data-boksen svarer til den sorte boks på fly og kan indeholde afgørende information om skibets skæbne under orkanen.

Det oplyser U.S. National Transportation Safety Board ifølge Reuters.

"Redningen af data-boksen har potentiale til at give vores efterforskere større indsigt i de utrolige udfordringer, som El Faro-besætningen har stået med," siger formanden for U.S. National Transportation Safety Board Christopher Hart i en udtalelse.

Forliset kostede de 33 besætningsmedlemmer livet, og sidst, man hørte fra besætningen, var den 1. oktober 2015 om morgenen. Det var dagen efter El Faro forlod Jacksonville, Florida, med kurs mod San Juan, Puerto Rico. Containerskibet blev sidst logget midt i orkanen Joaquins øje.

Skibet var lastet med 391 containere og 294 biler, lastbiler og trailere.

El Faro-reder indgår forlig med pårørende efter tragisk forlis

El Faro-vrag mangler bro og vigtig boks

El Faro-ejer søger beskyttelse mod krav fra efterladte

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere