ShippingWatch

Svære markedsvilkår præger Østergaards imperium

Omsætning og indtjening falder i United Shipping & Trading Company på grund af svære markedsvilkår. De største datterselskaber klarer sig dog fortsat godt, og Torben Østergaard-Nielsen kan glæde sig over fremgang i volumen i Bunker Holding og et stort plus i Uni-Tankers.

Det har været et udfordrende år for både olie og shipping, hvor faldende priser i begge markeder har gjort det mere end svært for de fleste aktører at fastholde tidligere tiders indtjening.

Det gælder også i Torben Østergaard-Nielsens milliardkoncern, der har aktiviteter i begge segmenter.

Både omsætning og indtjening falder således i Selfinvest, som er moderselskab for United Shipping & Trading Company (USTC). USTC dækker over Bunker Holding, Uni-Tankers og Shipping Holding.

I 2015/16 dalede omsætningen til 40,1 mia. kr. fra 51,9 mia. kr. i 2014/15, mens resultatet før skat landede på 480 mio. kr. mod 548 mio. kr. På bundlinjen er der stort set status quo.

Resultaterne skal ses i lyset af de svære markedsvilkår, og tilbagegangen er ikke større end, at det Middelfart-baserede selskab lander det næstbedste resultat nogensinde. Samtidig er det lykkedes for koncernens største selskab, Bunker Holding, at øge sin volumen markant, mens rederiet Uni-Tankers har vendt et minus til et plus.

Derfor er adm. direktør og ejer Torben Østergaard-Nielsen også tilfreds.

"Årets resultat afspejler den dedikerede indsats, der ydes i alle USTC-koncernens selskaber med en optimal navigering i ekstremt dynamiske og udfordrende markeder. Samtidig er det via nye tiltag og tilpasning af strategier og organisationer lykkedes at optimere og skabe maksimal værdi," udtaler han i en meddelelse, hvor han glæder sig over, at koncernens selskaber ser ud til at trodse de svære markedsvilkår.

"Inden for vores tre primære divisioner har Uni-Tankers leveret deres bedste resultat nogensinde, Shipping.dk fremlægger endnu et positivt resultat, og Bunker Holding har på trods af lave oliepriser og øget konkurrence formået at fastholde og udbygge markedspositionen som et af verdens førende bunkerselskaber," udtaler han.

I Bunker Holding har året været præget af lave oliepriser, hvilket fik omsætningen til at falde til 38 mia. kr. fra 50,5 mia. kr., mens resultatet efter skat landede på 323 mio. kr. mod 346 mio. kr. året før. Til gengæld steg volumen med 31 pct.

I Uni-Tankers lykkedes det at vende et underskud efter skat på 27 mio. kr. i 2014/15 til et overskud på 82 mio. kr. Samtidig kunne Shipping Holding glæde over et overskud efter skat på ni mio. kr., hvilket er to mio. kr. mere end året før.

Fremadrettet ser koncernen ud til at være godt polstret til at fortsætte sin strategi. Det skyldes blandt andet, at Bunker Holding har indgået en langvarig låneaftale med otte danske og internationale banker med en ramme på én mia. dollars, mens egenkapitalen i Selfinvest er vokset til 3,6 mia. kr.

Torben Østergaard henter nyt bestyrelsesmedlem

Uni-Tankers venter bedste resultat nogensinde

Shipping.dk overtager aarhusiansk skibsmægler

Bunker Holding indgår milliardaftale med banker

Østergaards shipping- og olieimperium ud med rekordregnskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere