ShippingWatch

Investeringsbank øremærker 7,5 mia kroner til renere shipping

Den Europæiske Investeringsbank har afsat en mia. euro, svarende til 7,5 mia. kroner, til at finansiere projekter, som kan reducere skadelige stoffer i udstødningen fra europæiske skibe.

Som led i en større investeringsplan har den Europæiske Investeringsbank afsat en mia. euro, svarende til 7,5 mia. kroner, til shipping. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Milliarderne kommer til at gå til et initiativ, som skal reducere udledningen af skadelige stoffer i udstødningen fra den europæiske shipping-industri "gennem investering i energieffektive teknologier". Finansieringen skal både gå til retrofit af eksisterende fartøjer og til nye, miljøvenlige skibe.

Midlerne til shipping er del af en større investeringsplan fra banken til i alt 7,4 mia. euro. Heraf er de tre mia. euro afsat til projekter, der understøtter renere energi og transport.

Det er en betingelse for finansieringen, at investeringsbankens bestyrelse godkender hvert enkelt projekt, før de endelige kontrakter bliver udfærdiget.

Rederiforeningen bakker op om hård svovlkurs

Fem rederier politianmeldt for overtrædelse af svovlkrav

Danmark sætter droner ind i svovl-overvågningen 

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs