Skat har rejst millionkrav mod gidselrederi

Resterne af rederiet Shipcraft, der for alvor blev kendt i en langvarig gidselsag i Somalia, har modtaget et krav fra Skat på flere millioner kroner. Ifølge ledelsen er kravet uberettiget, fremgår det af et regnskab.

Skat har rejst et krav mod rederiet Shipcraft, som primært er kendt for den langvarige gidseltagning af besætningen på skibet M/V Leopard.

Rederiets regnskab for 2015 vidner om et selskab under afvikling.

"Skat har fremsendt krav om betaling af ikke-tilbageholdte udbytteskatter vedrørende tidligere år på 1,057 mio. euro," fremgår det af ledelesberetningen.

Ifølge ledelsen er der hensat midler til kravet under anden gæld, men kravet på 7,9 mio. kroner er uberettiget, understreges det. Derfor vurderer ledelsen også, at selskabet "vil vinde sagen i en højere instans".

"Selskabet har anmodet Skat om henstand med betaling indtil sagen er blevet behandlet i Landsskatteretten. Der er endnu ikke modtaget henstand, men rykkerprocedure er foreløbigt sat i bero. Såfremt henstand ikke opnås, eller sagen tabes, vil selskabet ikke kunne fortsætte driften."

Shipcraft sælger ud og lukker ned  

Spørgsmålet er, hvor meget aktivitet, der egentlig er tilbage i Shipcraft.

I 2015 fik rederiet et underskud på 124.000 euro svarende til 922.000 kroner. Samtidig fremgår det også af beretningen, at Shipcraft i 2014 afviklede de sidste rejser, og at der ikke har været nogen aktivitet i 2015.

I april måned sidste år skrev Børsen, at hovedkontoret i Hørsholm var blevet solgt fra ligesom skibene, mens de ansatte var blevet afskediget.

"Shipcraft har henlagt de nuværende aktiviteter og vil senere tage stilling til fremtidig forretning," skriver selskabet i regnskabet for sidste år.

I 2014 valgte daværende direktør Claus Bech at forlade selskabet, hvorefter ejeren John Arne Larsson indtrådte i direktionen. Det skete efter voldsom kritik fra flere sider af rederiets håndtering af gidselsagen, hvor Shipcrafts skib M/V Leopard blev kapret af pirater og besætningen først frigivet efter to års fangenskab i Somalia og en løsesum på 39 millioner kroner, som Shipcraft selv betalte.

Piratgidsler vinder stor erstatningssag mod Ekstra Bladet 

DR: Rederier forsøgte at sende piratregning til staten 

Direktør i Shipcraft forlader selskabet  

Tvivl om Shipcrafts fremtid trods stort overskud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også