ShippingWatch

Bimco: Der vil mangle 147.000 officerer i 2025

Selv om der på globalt plan bliver uddannet stadigt flere søfolk, vil efterspørgslen efter dem stige hurtigere. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, som Bimco og ICS netop har præsenteret for IMO.

Foto: Maersk Line/PR

Den maritime industri har gjort fremskridt gennem de seneste fem år, hvor stadigt flere søfolk er blevet rekrutteret og uddannet på stadigt flere forskellige niveauer.

Det fremgår af en ny rapport fra Bimco og ICS, International Chamber of Shipping. Rapporten peger dog også på, at medmindre niveauet for uddannelse bliver forøget markant, vil væksten i efterspørgslen efter søfolk medføre en alvorlig mangel på officerer.

Imens der i øjeblikket vurderes at være et underskud på 16.500 officerer, kan underskuddet således være vokset til 147.500 officerer i 2025.

"Uden fortsatte anstrengelser for at promovere karrierer til søs og forbedre niveauerne for rekruttering og fastholdelse, peger rapporten på, at det ikke kan garanteres, at der vil være rigelige forsyninger af søfolk i fremtiden," siger Peter Hinchliffe, generalsekretær i ICS, i en pressemeddelelse.

Rapporten viser desuden, at Kina har overhalet Filippinerne som det land, der leverer flest nye søfolk, som er kvalificeret til internationale ruter. Data fra internationale shippingselskaber viser dog, at de kinesiske officerer kun i et mere begrænset omfang er tilgængelige for internationale selskaber. Filippinerne og Rusland ses som ligeværdige kilder til officerer, tæt efterfulgt af Ukraine og Indien.

Minister afviser redningskrans til navigatørstuderende 

Fagbevægelse varmer op til kamp om skattevilkår i Nordsøen 

Maersk hyrer færre danske officerer 

EU på vej med godkendelse af filippinske søfartsskoler 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs