ShippingWatch

DFDS styrer mod nyt rekordresultat

Det danske shipping- og logistikselskab DFDS lander sit bedste resultat i første kvartal nogensinde. Både antallet af passagerer og fragtmængder er steget, og derfor øger ledelsen nu forventningerne til hele året, der kan byde på et nyt rekordsresultat.

DFDS
Foto: DFDS

Det danske shipping- og logistikselskab DFDS hæver indtjeningen og skruer op for forventningerne til hele året.

I første kvartal af 2016 er det lykkedes selskabet at hæve driftsresultatet før særlige poster (ebitda) med 77 pct. til 405 mio. kr. Det gode resultat skyldes blandt andet, at der har været flere passagerer og mere gods ombord på selskabets skibe.

At vores svageste kvartal nu er i sorte tal, afspejler den igangværende transformation af DFDS"

Niels Smedegaard, CEO, DFDS
Indtjeningen er således steget i alle dele af DFDS' rutenetværk. Antallet af passagerer er steget med 25 pct., mens fragtmængderne er øget med 19 pct.

Det er især aktiviteterne på Den Engelske Kanal, der trækker op. Her er fragtmængden og passagertallet steget med 36 pct.

Det stærke første kvartal betyder, at DFDS opjusterer forventningerne til hele året. Rederiet regner nu med, at omsætningen vil vokse med seks pct., mens driftsresultatet (ebitda) vil lande på mellem 2,3 og 2,5 mia. kr. Det vil i så fald være det bedste nogensinde.

"Alle dele af DFDS' rutenetværk og centrale logistikaktiviteter bidrog til vores hidtil bedste 1. kvartalsresultat. At vores svageste kvartal nu er i sorte tal, afspejler den igangværende transformation af DFDS. Og vi fortsætter rejsen med lancering af nye projekter for at styrke rutenetværkets kundeservice for fragtkunder og sænke kørselsomkostningerne i vores europæiske logistikaktiviteter," udtaler CEO Niels Smedegaard i en regnskabsmeddelelse.

Med rekordresultatet fortsætter DFDS de positive takter fra 2015.

Her landede selskabet sit bedste resultat nogensinde med et driftsresultat på lidt over to mia. kr. Holder DFDS kursen fra første kvartal resten af året, tyder alt imidlertid på, at 2016 bliver et nyt rekordår.

Det er samtidig gode nyheder for DFDS' største aktionær, Lauritzen Fonden. Fondens rederi J. Lauritzen kæmper for tiden med problemerne i det kriseramte tørlastmarked, og derfor luner succesen i DFDS.

Markedet er imponeret

Det er ikke kun Lauritzen Fonden, der klapper i hænderne over regnskab - markedet er også imponeret.

Ved åbningen er DFDS-aktien steget med syv pct. til 291 kr. Ifølge Stig Frederiksen, analytiker ved Nordea skyldes det, at DFDS har været stærk vækst, som især er drevet af Den Engelske Kanal.

Det er et meget stærkt regnskab som rederiet DFDS har leveret drevet af flot og stærk vækst på Den Engelske Kanal.

"Selvom jeg havde regnet med en opjustering drevet af en flot markedsandel på Kanalen, så overrasker udviklingen," siger han til Ritzau Finans.

"Kanalen springer endnu en gang i øjnene med en indtjening mere end 100 mio. kr. bedre end første kvartal 2015, som også var et godt kvartal," siger Stig Frederiksen og vurderer, at der vil komme markante indtjeningsopjusteringer.

Læs hele regnskabet her.

DFDS: Disse markeder kræver ny tonnage

DFDS og rederiforeningen indgiver protest mod 3F

Smedegaard om miljøkrav: Shipping er vågnet op

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere