Pirater frigiver kidnappet Bourbon-besætning

Det franske offshorerederi kunne fredag meddele, at to besætningsmedlemmer er blevet frigivet af pirater i Nigeria og at begge er ved godt helbred, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Foto: Bourbon
Foto: Bourbon

To besætningsmedlemmer fra offshoreskibet Bourbon Liberty 251 er blevet frigivet efter godt en måneds fangenskab af pirater i Nigeria. De meldes i god behold til "stor lettelse for alle Bourbon-ansatte, der deler familiernes glæde."

Det skriver Bourbon Offshore i en pressemeddelelse.

De to besætningsmedlemmer fra henholdsvis Nigeria og Rusland, blev kidnappet 23 februar i år. Ti andre besætningmedlemmer slap med skrækken og kom i sikkerhed på land. Det fremgår ikke af meddelelsen, om der er betalt løsepenge, men Bourbon Offshore skriver eksplicit i meddelelsen, at selskabet ikke vil kommentere yderligere.

Det er blot endnu et eksempel på, at pirattruslen har ændret sig siden det internationale samfund gik målrettet til værks mod pirateri på Afrikas østkyst. Nu er det Vestkysten, der oplever en stigende grad af pirateri, som også konstateret i årsopgørelsen fra det Internationale Maritime Bureau (IMB).

Her fremgår det, at der i 2015 var 35 tilfælde af pirateri i Afrika, hvor man i stigende grad ser pirater borde skibe. Det har blandt andet været spekuleret i, om det er Ex-oprørsoldater, der stod bag kapringen af Maersk Lines mindre containerskib Safmarine Kuramo, der blev kapret ud for Nigerias kyst i begyndelsen af februar i år.

Bourbon-besætning kidnappet ud for Nigeria 

Pirattruslen har flyttet sig fra Aden til Indonesien

Ex-oprørssoldater menes at stå bag kapring af Maersk-skib 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også