ShippingWatch

Maersk Line udvider ordre på broudstyr hos Wärtsilä

Der kommer flere integrerede brosystemer af typen Nacos Platinum til Maersk-flåden, når Maersk Line udvider en allerede tidligere ordre til 47 systemer til at overvåge navigation, automation og kontrolsystemer i en integreret enhed.

Maersk Line gør alvorlig af sin strategi om at høste synergieffekter og indkøber endnu 20 systemer af broudstyret Nacos Platinum fra finske Wärtsilä. Med den seneste ordre har Maersk Line nu købt i alt 47 sæt, som skal monteres på nybygninger de kommende år.

Det skriver Wärtsilä i en pressemeddelelse.

Systemet installeres på broen og gør det muligt for den vagthavende navigatør at overvåge navigation, automation og kontrollere maskinrumsfunktioner. Det findes allerede i dag på de 20 Triple-E skibe, men skal fremover også bredes ud til andre skibstyper.

Lavt shippingmarked presser ordreindgang hos Wärtsilä

Broudstyr fra Wärtsilä. Foto: Wärtsilä PR

I alt tre skibstyper vil fremover blive betjent ved hjælp af Nacos Platinum. Det skal bidrage til at holde udgifterne nede, at man nu også kan høste data fra driften af tre skibstyper. Det siger Jørgen Hansen fra Maersk Line Ship Management i pressemeddelelsen.

"Med det eksisterende og kommede behov for data, både internt og eksternt, finder Maersk Line at Wärtsilä Nacos Platinum er en attraktiv løsning. Vi forudser mange synergier på tværs af de tre projekter (skibstyper, red.), ikke bare i designfasen men også senere, når skibene indgår i driften, siden driften med videre innovation og udvikling er mere simpel og hurtigere med en enkelt leverandør, der er ansvarlig for hele systemet, end med flere leverandører," siger han.

Ordren er underskrevet ad flere omgange, henholdsvis i juli og oktober 2015 og i januar 2016. Det samlede beløb fremgår ikke, men vurderes at være signifikant.

Nybygninger bygges i øjeblikket på værfter i Kina og Sydkorea, og med de sidste ordrer vil de sidste 47 nybygninger dermed være udstyret med det finske overvågningssystem. Leveringen af den sidste ordre begynder i april 2016.

Wärtsilä: Fusk med motorer har stået på i årevis

Wärtsilä øger resultat i fjerde kvartal

Wärtsilä får ny maritim chef

 

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere