ShippingWatch

Afgørende retssag i OW-krak sat i gang

De kommende to dage bliver afgørende for hundredvis af rederier fanget i efterspillet om OW Bunkers konkurs. Her skal sagen Res Cognitans høres ved den britiske højesteret.

Tirsdag og onsdag bliver to afgørende dage i de mange retssager efter bunkerselskabet OW Bunker, der sank til bunds for godt halvandet år siden. I hvert fald for de hundredvis af rederier, som lige nu risikerer at skulle betale to eller op til tre gange for det samme brændstof, der på en eller anden måde er koblet tilbage til det nordjyske bunkerselskab.

I dag begynder sagen, der har fået navnet Res Cognitans i den britiske højesteret, hvor et panel af fem dommere skal træffe den afgørende beslutning.

Få uger til det endelige opgør om resterne fra OW

Hen over sommeren 2015 har en græsk reder kæmpet i det britiske retsvæsen og er endt i den sidste og afgørende instans, som nu skal vurdere det principielle spørgsmål om, hvorvidt OW Bunker kan kræve betaling af den græske reder, når bunkerselskabet ikke selv har betalt den fysiske leverandør, som derfor samtidig har rettet krav mod rederen om betaling for den samme bunkerleverance.

Den græske reder, som har lagt navn til sagen, er ikke den eneste i samme situation, og afgørelsen vil formentlig blive fulgt tæt af flere hundrede redere verden over.

Ifølge advokatfirmaet Holman Fenwick Willan er flere af dommerne i panelet ikke ukendte med sager af samme art. Normalt tager det omkring seks uger for den britiske højesteret at komme med en afgørelse, men med de kommende helligdage er der pres på domstolen, og derfor er det ikke helt klart, hvornår en afgørelse vil være klar, lyder vurderingen.

Belgien er rederiernes betændte byld efter OW-krakket

Stena Bulk har sat to mio dollars til side i OW-sag

Bunkerbranchen kæmper med bank-spøgelset

Kurator: OW Bunker tjente kassen på ren spekulation

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere