ShippingWatch

Ny overenskomst for navigatører

Efter fire år uden overenskomst mellem Søfartens Ledere og Danmarks Rederiforening har Dansk Metal indgået en ny hovedoverenskomst med Danmarks Rederiforening.

Foto: Maersk Line

(Opdateret kl. 08:46, rubrik ændret 9:16 - Vi skrev, at hovedoverenskomsten for navigatører gælder fire år. Det er ikke korrekt. Der er indgået en foreløbig hovedoverenskomst, som gælder indtil en ny hovedoverenskomst er forhandlet på plads. Kl. 9:16 er rubrikken ændret til "Ny overenskomst for navigatører". ShippingWatch beklager fejlen.)

Der er tegnet en ny hovedoverenskomst for navigatører mellem Dansk Metal og Danmarks Rederiforening. Det skriver Danmarks Rederiforening i en pressemeddelelse.

Overenskomsten kommer, efter at Danmarks Rederiforening opsagde overenskomsten med Søfartens Ledere for fire år siden. Dengang skete det blandt andet over kontroverser om DIS-lønnens størrelse i forbindelse med skattereformer, en sag der nu kører ved retten.

Om overenskomsten siger formand for Danmarks Rederiforening Claus V. Hemmingsen.

”Med dagens aftale retter vi op på en uholdbar situation med generel usikkerhed efter fire år uden hovedoverenskomst for navigatører. Danmarks Rederiforening har derfor taget initiativ til at tegne overenskomst med Dansk Metal. Nu vender vi bladet til et nyt kapitel, så der igen kommer ro om DIS-ordningen og erhvervet,” siger Claus V. Hemmingsen.

I den kommende tid vil Danmarks Rederiforening og Dansk Metals forhandlere mødes for at færdigforhandle de tekniske aspekter af overenskomsten. Formand i Dansk Metal Claus Jensen udtaler i den forbindelse:

”Det er uholdbart, at så stort et jobområde står uden overenskomst. Fundamentet for det danske arbejdsmarked er aftalesystemet, og det gælder selvfølgelig også for Det Blå Danmark. Derfor har vi indgået en ny hovedoverenskomst for navigatører med Danmarks Rederiforening for at støtte op om den danske model og sikre ro og tryghed om et vigtigt erhverv,” siger Claus Jensen.

Søfartsstyrelsen vil granske behov for navigatører

K-politiker: Offshoresektoren skal uddanne navigatører

Minister afviser redningskrans til navigatørstuderende

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere