ShippingWatch

Farstads sparekniv skærer helt ind til kontoret

26 medarbejdere på Farstad Shippings kontor i Aalesund må nu indstille sig på, at det pressede rederi fyrer dem. Det skriver rederiet i en børsmeddelelse.

Det norske offshorerederi Farstad fyrer 26 ansatte på hovedkontoret i Aalesund, som følge af den tunge krise i offshoresektoren. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Det er beklageligt, at højt kvalificerede medarbejdere nu skal miste deres arbejde. Den nuværende markedssituation er udfordrende og med syv skibe lagt op i Nordsø-regionen inklusive fyringer af søfolk, må vi også reducere antallet af ansatte på land," siger Karl-Johan Bakken, der er CEO i Farstad Shipping.

Fyringerne kommer efter at selskabet i en børsmeddelelse tidligere på året offentliggjorde, at Farstad Shipping måtte nedskrive værdien af sin flåde og andre anlægsaktiver med 1,3 milliarder norske kroner.

Rederiet vurderede selv, at alene de sløve takter i markedet i fjerde kvartal af 2015 stod for nedskrivninger for 1,1 milliarder norske kroner.

CEO Karl-Johan Bakken Kilde: Farstad PR

I december var øjensynligt stadig håb for at undgår flere fyringer, sagde direktøren i et interview med ShippingWatch.

"Jeg tror det ville være uklogt af mig at udelukke flere fyringer. Men for øjeblikket har vi ingen planer om det."

Hos Farstad har man ligesom hos flere af konkurrenterne haft en vis succes med at ændre bemandingen på de enkelte skibe, så man ved at gå fra to-mandsskift til tre-mandsskift har formået at bevare stillinger.

Farstad må nedskrive for over en milliard i 2015

 

Farstad varsler nye nedskæringer

Farstad taber 50 mio kroner på salg af offshoreskib

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere