ShippingWatch

Her er den nye minister for svovl og ophugning

Esben Lunde Larsen (V) bliver ny miljø- og fødevareminister efter Eva Kjer Hansen og skal arbejde videre med de store miljøspørgsmål for shipping. Skibsrederne har to konkrete krav til den nye minister.

Det bliver nu tidligere uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V), der skal overtage teten som ny miljø- og fødevareminister fra Eva Kjer Hansen, der valgte at forlade posten i weekenden. Dermed bliver Esben Lunde Larsen den nye mand, som rederne og den danske maritime industri skal diskutere med i forbindelse med vigtige spørgsmål på miljø.

Især svovl og ophugning kommer til at fylde for Danmarks Rederiforening, siger Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening, der hilser den nye minister velkommen:

"Vi glæder os til samarbejdet med Esben Lunde Larsen, hvor vi har to umiddelbare hovedprioriteter. Først og fremmest bør Danmark hurtigst muligt ratificere Hongkong-konventionen, der stiller krav til miljø- og arbejdsmiljømæssig ansvarlig ophugning af skibe, for den blev vedtaget af IMO i 2009 og efterlader rederierne i et juridisk vakuum uden et egentligt regelsæt," siger hun om den ene prioritet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den anden bliver svovlreglerne, der trådte i kraft i Nordeuropa og ud for den amerikanske kyst i januar 2015, mens de globale regler ventes at træde i kraft enten i 2020 eller 2025.

"Danmark bør også tage teten i arbejdet med at sikre en global effektiv håndhævelsesmekanisme, som skal være klar, når de globale svovlkrav træder i kraft i 2020. Alternativet er, at vi risikerer konkurrenceforvridning for de rederier, der overholder reglerne, hvilket i sidste ende vil underminere miljøeffekten. Så det er helt afgørende," siger Maria Bruun Skipper.

Ny minister skal håndtere miljøkrav til shipping

Rederiforening og Økologisk Råd i fælles front

Svovlsyndere i Sverige slipper for sanktioner

Dansk ratificering af Hongkong-konvention nærmer sig

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere