ShippingWatch

Christian Berg må holde pause i Viking Supply Ships

CEO Christian Berg er nødt til at tage orlov fra Viking Supply Ships og angiver familiemæssige årsager. Rederiet kæmper som sine konkurrenter i det ekstremt pressede offshoremarked.

Viking Supply Ships topchef, CEO Christian Berg, er nødsaget til at tage midlertidig orlov fra sit job af familiemæssige årsager, oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

I stedet bliver det indtil videre den nuværende direktør i Viking Ice Consultancy, Tord Ytterdahl, som midlertidig overtager posten, "for at reducere arbejdsmængden" for Christian Berg, som det forklares.

Krisen i offshore- og supplysektoren har i den grad ramt Viking Supply Ships. Rederiet tabte 282 millioner svenske kroner (225,5 millioner danske kroner) i tredje kvartal 2015, som det kom fra i rederiets regnskab for tredje kvartal.

Her blev det også oplyst, at det svage marked for rederiets skibe gjorde gruppens likviditet "anstrengt", og at der derfor var en risiko for, at gruppen ikke kunne overholde sine forpligtelser i låneaftalerne. Rederiet var derfor i dialog med långiverne for at finde frem til en "en stabil, langsigtet finansieringssituation."

Offshorekrise rammer Viking Supply på likviditeten

Viking Supply Ships udpeger ny CFO

Viking Supply Ships: To år med svært offshoremarked

Udmattet offshore sender Viking Supply Ships i minus

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere