ShippingWatch

Scorpio Tankers får god pris for salg af fem skibe

Scorpio Tankers har meldt ud, at man sælger nogle af sine aktiver. Helt præcist frasælger man fem MR produkttankskibe for 166,5 millioner dollars. Og det finder Deutsche Bank er en god pris i forhold til selskabets markedsværdi.

Scorpio Tankers sælger fem MR produkttankskibe for 33 millioner dollars per skib eller 166,5 millioner dollars alt inklusive, og det får Deutche Bank til at melde ud, at Scorpio Tankers har opnået en samlet pris for skibene, der er synligt bedre end markedsværdien.

"Vi estimerer, at salgsprisen er 20 procent over, hvad markedsværdien for Scorpio Tankers ellers tilsiger, og det bør have positiv indflydelse på aktiekursen," skriver banken i en udmelding oven på nyheden om salget.

Ifølge bankens udmelding, skal pengene bruges til at betale af på gælden i Scorpio Tankers.

Ifølge en meddelelse fra Scorpio Tankers vil salget af to af skibene gå endeligt igennem i marts i år, mens handlen med de sidste tre bliver klappet af i anden halvdel af 2016. Scorpio Tankers nedskriver desuden sine værdier for første halvdel af 2016 med 3,2 milioner dollars i forbindelse med salget, skriver selskabet i en meddelelse.

Rederiet kommer dog ikke til at mangle skibe af den grund. Den samlede flåde er for nuværende på 79 skibe med levering af 12 nybygninger i alt gennem 2016 og 2017. Flåden udmærker sig ved at have en gennemsnitsalder på 1,4 år, som det fremgår af meddelelsen.

De solgte skibe er alle bygget i 2014. og er ifølge Seatrade Maritime News blevet købt af The National Shipping Company of Saudi Arabia (Bahri).

Scorpio Tankers dropper flere MR-nybygninger

Produkttankskibe i ny ti-årig rekord

Bugbee: Olieselskaber vil frasortere aldrende tankskibe

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere