ShippingWatch

Skibsinspektør vil ikke tale med dansk politi om færgebrand

Københavns Politi har kontaktet den tidligere skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen Flemming Thue Jensen om Scandinavian Star. Han afviser imidlertid at besvare spørgsmål.

Foto: CARSTEN INGEMANN/POLFOTO/arkiv

Den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen har torsdag sagt nej tak til et tilbud fra dansk politi om at lade sig afhøre om katastrofebranden på færgen Scandinavian Star for 26 år siden.

"Vi har talt med ham, og han ønsker ikke umiddelbart at lade sig afhøre af dansk politi," siger vicepolitiinspektør Jens Møller i Københavns Politi til Ritzau.

"Der står sagen så nu," tilføjer vicepolitiinspektøren.

Det er Oslos Politi, som har bedt deres danske kolleger om at kontakte den pensionerede skibsinspektør. Det skyldes, at han både i flere medier og på et pressemøde i Oslo er stået frem og har udtalt, at han mistænker to besætningsmedlemmer for at have sat ild på færgen.

Allerede på pressemødet søndag i Oslo sagde Flemming Thue Jensen, at han ikke havde tillid til norsk politi og derfor ikke ville lade sig afhøre.

Flemmingthue.jpg

Søndag var Flemming Thue Jensen en del af et pressemøde i Oslo om Scandinavian Star, hvor han rettede hård kritik mod norsk politi. Foto: Hakon Mosvold Larsen/AP/POLFOTO/news

Derimod vil han gerne svare på spørgsmål fra den kommission, som er nedsat i Norge.

Ritzau har torsdag spurgt Københavns Politi, om det kan blive relevant at bede om en såkaldt indenretlig afhøring af den pensionerede embedsmand - altså om en afhøring, som foregår med en dommer.

"Det må vi så overveje," svarer vicepolitiinspektør Jens Møller.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Også en anden tidligere ansat i Søfartsstyrelsen har netop udtalt sig om sagen.

Den tidligere chef for opklaringsenheden, Knud Skaareberg Eriksen, mener ligesom Thue Jensen, at han har haft en formodning om, at besætningsmedlemmer kunne have anstiftet branden.

Tilbage i efteråret 1990 - et halvt års tid efter branden, som kostede 159 mennesker livet - nævnte han over for norsk politi, at fire besætningsmedlemmer kunne være mulige gerningsmænd. Men han hørte aldrig noget fra nordmændene.

"Det var skuffende, at politiet ikke gjorde mere ved sagen," sagde Knud Skaareberg Eriksen onsdag til Ritzau.

I mange år mistænkte de norske myndigheder en dansk lastbilchauffør som brandstifteren. Men det viste sig for et par år siden, at mistanken var forkert. Chaufføren var selv blandt de omkomne.

Nordseth: Ansatte bør fortælle alt

Endnu en embedsmand står frem i Scandinavian Star-sag

Eksperter: Inspektør kunne lovligt bryde tavshedspligt

Skibsinspektør fortæller kommission om færgebrand

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere