ShippingWatch

Rusland giver millioner i statsstøtte til køb af skibe

I budgettet for 2016 har den russiske stat indregnet en statsstøtte til køb og leasing af nye skibe til en samlet værdi af 155 millioner kroner. Det skriver det russiske ministerium for industri og handel.

De russiske myndigheder vil støtte den hjemlig værftsindustri og sætter et samlet beløb på 1.700 millioner rubler (cirka 155 millioner kroner) af for 2016 til statsstøtte ved køb eller leasing af et nyt skib.

Det fremgår af hjemmesiden for det russiske ministerium for industri og handel, skriver Tradewinds.

Midlerne afsættes for at motivere potentielle russiske kunder til at bestille nybygninger og/eller lease ny skibe fra russiske værfter. Statsstøtten er ifølge ministeriets hjemmeside blot sidste skud på stammen i et støtteprogram for den maritime sektor, der allerede har ført til øgede tilgang af ordrer til den maritime industri for 1,05 milliarder dollars (7,1 milliarder kroner), skriver ministeriet.

Det seneste tilskud gives til refusion af renteudgifter i forbindelse med lån optaget i russiske finansieringsinstitutter og den russiske udviklingsbank Vnesheconombank ved køb af civile skibe. Tilskuddet kan også gives, hvis der indgås lejekontrakt med et russisk leasingselskab om leasing af skibe og er en del af udviklingsprogrammet "Udvikling af skibsbygning og udstyr til udvikling af offshore felter år 013-2030," der er statsligt finansieret.

Udviklingsprogrammet har angiveligt allerede skabt 1.000 job i transportsektoren og reddet 10.000 andre jobs inden for blandt andet tegnestuer og skibsværfter, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Her er regeringens bud på en ny tonnageskat

Tyskland vil skrue op for statsstøtten til redere

Tysk rederi får statsstøtte til LNG-ombygning

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere