ShippingWatch

Moody's sænker forventninger til Maersks fremtid

Ratingbureauet Moody's tror nu ikke længere på en lysere fremtid for Maersks kreditværdighed og sænker fremtidsforventningerne til gruppens finansielle profil.

POLFOTO/Oh Su-hee/Arkiv
Foto: POLFOTO/Oh Su-hee/Arkiv

Der er ikke længere positive udsigter for Marsks kreditværdighed, lyder det fra ratingbureaet Moody's.

I en kommentar skriver Moody's, at man sænker fremtidsudsigterne for Mærsks rating til 'stabil' fra 'positiv'. Dermed kan Maersk formentlig ikke se frem til en ændret rating inden for en nærmere fremtid. Ratingen er i dag på Baa1.

"Vores beslutning om at ændre udsigten fra positiv til stabil afspejler primært de udfordrende markedsvilkår, der påvirker Maersks forretninger - særligt de to største, Maersk Line og Maersk Oil. Det medregner også en forventet øget erosion af koncernens performance og finansielle profil for 2016, som vil stille koncernen svagt i sin rating-kategori," udtaler Marie Fischer-Sabatie, der er ledende Mærsk-analytiker i Moody's.

Maersk står altså ikke over for en nedgradering af sin rating, men før i dag kunne koncernen have en vis forventning om at få en højere rating i fremtiden. Det er altså aflyst med dagens analyse.

Olien gjorde det af med Nils Smedegaards optimisme

Maersk Lines CEO: Tab af førerposition bliver kortvarig

Her er overblikket over Maersks 2015-regnskab

Dong risikerer nedgradering hos Moody's

Danmarks Skibskredit kvitter samarbejde med Moody's

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere