ShippingWatch

Kinas import og eksport overraskende ringe

Kinas svagere samhandel med udlandet slår igennem for fuld udblæsning igen i januar, viser nye tal for den kinesiske import og eksport.

Foto: POLFOTO/AP/Eugene Hoshiko

Den kinesiske samhandel med udlandet viser fortsat tegn på en markant økonomisk opbremsning, og efter decembers positive overraskelse, er samhandlen faldet tilbage for fuld udblæsning i januar.

Det fremgår af data for den kinesiske import og eksport, hvor der igen er kraftige fald i importen målt i såvel dollar som yuan, mens eksporten samtidig ligger langt under analytikernes estimater.

Målt i yuan faldt eksporten 6,6 pct. i januar efter en stigning på 2,3 pct. i december. Samtidig faldt importen hele 14,4 pct. efter et drop på 4,0 pct. måneden før.

Analytikerne havde ventet en stigning i eksporten på 3,6 pct., mens importen var estimeret til at stige 1,8 pct.

"Umiddelbart er de her tal et negativt tegn for den kinesiske økonomi. Men kinesiske økonomiske data er traditionelt meget volatile omkring januar, da de afspejler den flydende timing af det kinesiske nytår. De kan også afspejle en korrektion til eventuel overfakturering og forklædt kapitalflugt, der måske har pustet decembers data op," vurderer investeringsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors Ltd. i Sydney over for Bloomberg News.

Shanghai-møde sætter fransk-kinesisk alliance i spil

Målt i dollar var der et fald i eksporten på 11,2 pct. i januar efter et fald på 1,4 pct. i december. Samtidig faldt importen 18,8 pct. efter et drop på 7,6 pct. måneden før.

Analytikerne havde her ventet et fald i eksporten på 1,8 pct., mens importen var estimeret til at falde 3,6 pct.

Samlet viser Kinas handelsbalance for januar et overskud på 406 mia. yuan mod december-overskuddet på 382 mia. yuan. Her havde analytikerne ventet et overskud på 389 mia. yuan.

I dollar var overskuddet på 63,3 mia. dollar mod det ventede 60,6 mia. dollar.

Nordea i Singapore ser dystert på shippingbranchen

Markant dyk i containermængderne i Hamborg Havn

Store shippingaktier sendt i rødt på børserne

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere