ShippingWatch

Hollandsk shippingfirma svindlet for 100 mio euro

En 49-årig portugisisk mand er ved en britisk domstol idømt 14 års fængsel for at svindle og hvidvaske 100 millioner euro ud af hænderne på et hollandsk shippingselskab. Pengene blev blandt andet brugt på ture til frisøren og et liv i luksus.

Den 49-årige portugiser Luis Nobre er af en britisk domstol fundet skyldig i at bedrage og svindle et hollandsk shippingfirma, der har udført ingeniørtjenester for moderselskabet, schweiziske Allseas SA, for 100 millioner euro. Dommen har udløst 14 års fængsel til Luis Nobre og forbud mod at drive forretning i 15 år, den længste straf mulig.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Londons politi, Metropolitan Police.

Svindelsagen tager sin begyndelse tilbage i 2011, hvor Luis Nobre svindler det hollandske shippingselskab Allseas SA. Selskabet fosøgte at rejse kapital til en nybygning og Luis Nobre og medsammensvorne gav sig ud for at være internationale finansmænd med adgang til store hemmelige investeringsmuligheder.

Derudover gav de sig ud for at have forbindelser til Vatikanet og en magtfuld spansk adelig slægt, også kendt som The Spanish House of Aragon. Ifølge politiets udlægning lykkedes det dem at overtale Allseas SA til at overføre en sum af 100 millioner euro til en konto i Luis Nobres kontrol.

Luis Nobre overførte herfra pengene til et London-baseret advokatselskab kaldet Notable Services LLP. Herfra overførte Nobre pengene videre, indtil kontoen i advokatselskabet blev indefrosset af politiet og Barclay's Bank. På det tidspunkt stod der 88 milliarder euro.

Falske konti i lufthavnen

Efter påbegyndt efterforskning lykkedes det politiet at pågribe Luis Nobre i Heathrow lufthavn senere samme år. På sig havde han en mængde falske bankdokumenter, der angiveligt blandt andet skulle repræsentere saldo-udskrifter fra store internationale banker.

Således fremgik det af de falske papirer, at en konto i den hollandske bank ABN AMRO havde et indestående på en milliard euro, mens en konto i Banif Bank angiveligt rummede 2,37 milliarder dollars. En tredje konto i HSBC's Hongkong-afdeling havde på lignende vis 2,03 milliarder US dollars stående.

Politiets efterforskere vurderer, at 2,4 millioner pund (ca. 23 millioner danske kroner) er blevet hvidvasket gennem konti i Schweiz, Singapore og på Cypern ved hjælp af en medskyldig, den 46-årige kvinde ved navn Buddika Kaduragamuwa og en anden medskyldig, der nu er død. Kvinden vil modtage sin strafudmåling 4. marts i år.

De 88 millioner euro er returneret til Allseas, hvilket bekræftes af selskabets pressetalsmand Jerom Hagelstein i den hollandske del af Allseas Engineering. Resten har Luis Nobre i følge politiet brugt på et liv i luksus med fem-stjernede hoteller, private sikkerhedsydelser, concierge-tjenester, tøj og frisørbesøg.

Desuden brugte han kontanter til at betale sin gæld.

Dong-ansatte fyret for tyveri og svindel

OW Bunkers banemand i ny retssag om oliefusk

Rig-manager dømt for grov svindel mod Maersk Drilling

 

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere