ShippingWatch

Amerikansk kystvagt afholder høring om El Faro-forlis

United States Coast Guard vil have en offentlig høring af forløbet omkring forliset af det amerikanske RoRO-skib El Faro, der sidste år gik ned med samtlige besætningsmedlemmer ombord.

Den amerikanske kystvagt, United States Coast Guard, vil have en offentlig høring (Marine Board of Investigation hearing) om El Faro-forliset, der fandt sted i begyndelsen af oktober i 2015.

Det skriver den amerikanske kystvagt i en pressemeddelelse.

Formålet er blandt andet at afdække, hvilke faktorer der førte til ulykken. For eksempel om der var tegn på skødesløshed, uagtsomhed eller på om faktiske lovovertrædelser fandt sted hos det ansvarshavende personale og medvirkede til ulykken, der fjernede El Faro fra radaren efter meldinger om mistet motorkraft.

Den første høring vil fokusere på de begivenheder, der fandt sted i tiden op til ulykkestidspunktet. Samtidig vil man gennemgå dokumentation og papirer for selve skibet, der blev bygget tilbage i 1975, manskabets opgaver og deres evne til at udføre dem, samt granske fartøjets historiske drift og den amerikanske kystvagts handlen under og efter redningsoperationen.

Ved en senere høring, for hvilken tidspunktet endnu ikke er fastsat, vil man gennemgå skibets rute og fragt, mens man yderligere vil undersøge vejr og navigation helt ned i detaljen.

Den anden høring vil også have deltagelse af søfartsmyndigheden The National Transportation Safety Board (NTSB), der også har gennemført sin egen undersøgelse af ulykken, hvor man blandt andet fandt den sorte boks, samt et afrevet brodæk på havets bund på fem kilometer dybt vand.

Familierne til de 33 besætningsmedlemmer, der mistede livet, har af ejeren af skibet Tote Maritime Puerto Rico fået udbetalt 500.000 US dollars per familie som kompensation.

USA ramt af den værste skibskatastrofe i 30 år

Kystvagt finder lig og redningsbåd fra forlist containerskib

Forsvundet containerskib menes at være sunket

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere