ShippingWatch

Krisen i shipping slår igennem på dansk eksport

Især fjerde kvartal skiller sig negativt ud i 2015, der viser et svagt faldende bidrag fra dansk søfart til eksporten. Mørke skyer i horisonten, konstaterer Danmarks Rederiforening.

Foto: Rederiforeningen

Bidraget fra søfarten til den danske eksport faldt i 2015 og især årets sidste kvartal var svagt, skriver Danmarks Rederiforening med henvisning til nye tal fra Danmarks Statistik.

Søtransporten stod i 2015 for en eksport på 203,9 milliarder kroner, lidt lavere end rekordåret 2014.

Ifølge rederiforeningen er der mørke skyer i horisonten, selv om 2015 bød på det næststørste eksportbidrag fra rederierne nogensinde. Fjerde kvartal skiller sig negativt ud, og den globale nedgang i fragtraterne på flere centrale markeder kan læses i eksporttallene, ligesom en række økonomier verden over har mistet pusten, noterer rederiforeningen:

”Rederierne er fortsat Danmarks største eksporterhverv, selv om de aktuelle udfordringer med fragtrater og overkapacitet selvfølgelig er at spore. Det er dårlige tider for international søfart, og trods det leverer danske rederier alligevel et solidt bidrag til den danske økonomi. Men det er klart, at når verdens samlede handelsflåde siden 2010 er vokset cirka dobbelt så hurtigt, som verdenshandlen, så giver det udfordringer,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

DIS slår internationale skibsregistre i 2015

Den danske handelsflåde har aldrig været større

Danmarks handelsflåde i rekordhøj vækst

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere