ShippingWatch

Løbsk RoRo-skib er under kontrol

Slæbefartøjer fik mandag kontrol med RoRo-skibet Modern Express, der uden besætning og med voldsom krængning nærmede sig den franske kyst

Foto: Loic Bernadin/AP/POLFOTO

Mandag lykkedes det fartøjer fra bjærgningsselskabet Smit Salvage at få kontrol med RoRo-skibet Modern Express, der uden besætning og med voldsom krængning var i fare for at ramme den franske atlanterhavskyst natten til tirsdag. Om alt går vel forventes skibet at komme til Bilbao onsdag, skriver flere medier.

Alle 22 besætningsmedlemmer fra det 164 meter lange skib blev sent fredag evakueret med helikoptere fra den spanske kystvagt. Skibet kom i vanskeligheder og udsendte nødsignaler midt i sidste uge, da det pludselig mistede motorkraft. Skibet er lastet med 3.600 ton træ samt maskiner.

Redningsfartøjer forsøgte uden held både fredag og søndag at få styr på skibet med trosser, men de bristede på grund af det dårlige vejr.

Drivende RoRo-skib tæt på den franske kyst

Dom i historisk forlis åbner for milliardkrav

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere