ShippingWatch

Maersk fravælger KPMG som revisorer

Maersk har i forbindelse med en ny revisorlov, som stiller større krav til revisors uafhængighed, fravalgt KPMG, der sammen med PwC har stået for revisionen af konglomeratet, skriver Børsen.

Foto: Fotograf: Claus Boesen/MediaPress

En kommende ny revisorlov, der havde høringsfrist mandag, får konsekvenser for et af Danmarks store revisorhuse KPMG. I forbindelse med den nye lov, der stiller større krav til uafhængigheden hos revisor, har Maersk-koncernen nemlig fravalgt revisorhuset, skriver Børsen. Førhen delte KPMG opgaven med PwC, men sådan bliver det ikke fremover:

"Vi har indtil nu fundet, at to revisorer giver en kompleks og diversificeret virksomhed som vores den bedst mulige revisionsbetjening og kontinuitet, hvis og når der skiftes revisorer. Men grundet nye EU-regler om rotation og karensperioder for revisorer samt begrænsning i de rådgivningsopgaver, en generalforsamlingsvalgt revisor må udføre, må vi gå fra to til én revisor. Derved sikres Maersk Gruppen fremover størst mulig fleksibilitet i valget af revisorer og rådgivere," skriver bestyrelsesformand i Maersk, Michael Pram Rasmussen, i en mail til Børsen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Den nye lov betyder bl.a., at selskaber ikke må bruge den samme revisor i mere end syv år. KPMG har ikke ønsket at kommentere bruddet, mens PwC over for Børsen bekræfter, at selskabet til generalforsamlingen i Maersk vil blive indstillet som enerevisor.

KPMG 2014 vinder A.P. Møller - Mærsk

KPMG: Ændrede regler kan koste dyrt

Maersk vil fastholde flere kvinder med bedre barselsvilkår

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere