ShippingWatch

Verdensbanken sænker vækstforventninger for 2016

Verdensbanken har sænket sin forventning til væksten i den globale økonomi i 2016. Forventningen om en vækst på over tre procent for året er dermed punkteret.

Væksten i 2016 bliver alligevel ikke nær så høj som først antaget, mener Verdensbanken, der onsdag sænkede sin forventning til væksten i den globale økonomi. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den globale vækst forventes nu at ligge på 2,9 procent i 2016, hvilket er et fald på 0,4 procentpoint siden juni, hvor den sidste prognose blev offentliggjort.

Tallene er dog stadig højere end 2015's 2,4 procent. Rapporten udarbejdes to gange årligt.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ifølge Verdensbanken skyldes de lavere forventninger en langsommere vækst i de nye udviklingsmarkeder, der ellers har stået for en stor del af fremgangen.

"I forhold til at nå målene om bekæmpelse af fattigdom er svækkelser i de fleste store udviklingsøkonomier en bekymring. For de lande har været vigtige bidragere til global vækst i løbet af det sidste årti," lyder det fra Verdensbanken.

Ifølge Verdensbanken vil Kina opleve, at den økonomiske vækst falder til 6,7 procent imod 6,9 procent i 2015. Forventningerne til verdens andenstørste økonomi er faldet 0,3 procentpoint på seks måneder.

Verdensbanken sænker også forventningerne for vækst i Rusland og Brasilien. Begge lande er blevet påvirket af faldende priser på olie og landbrugsprodukter.

Bimco: Håbet svinder for bedring i 2016

Afdæmpede forventninger til USAs containermarked

Analyse: 2016 kan kickstarte kinesisk konkursbølge i tørlast

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere