ShippingWatch

Kinesisk fusionsbølge i shipping er på vej

Kinas regering stærkt optaget af at skabe større enheder i shipping, der kan konkurrere med bl.a. Maersk Line, siger professor på Shanghai Maritime University.

En kommende fusion af de to statsejede kinesiske containerrederier, Cosco og China Shipping Container Lines (CSCL), anses som stort set sikkert i Kina, ligesom sammenlægningen også vil blive efterfulgt af andre fusioner inden for tørlast og tank.

Det vurderer en professor i international shipping på Shanghai Maritime University, Dong Liwan, over for den kinesiske avis China Daily.

"Den centrale regering er opsat på at restrukturere Kinas enorme men meget fragmenteret shippingindustri for at skabe større aktører, der kan konkurrere med rivaler som Maersk Line og schweiziske Mediterranean Shipping Co. (MSC)," siger Dong Liwan.

Den kinesiske shippingindustri er domineret af fem store konglomerater, China Ocean Shipping (Group) Co, China Shipping (Group) Co, Sinotrans, CSC og China Merchants. En fusion af Coscos og CSCL's containeraktiviteter vil bane vej for en strømlining af andre statsejede selskaber, mener Dong Liwan.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

For at sikre Kinas evne til at transportere sin egen råolie har selskaber som Sinotrans, CSC og China Merchants Energy Shipping allerede indgået en aftale, et joint venture, til en værdi af 1,1 milliard dollars.

Det vurderes som sandsynligt, at tørlastaktiviteterne i Sinotrans og CSC også sammenlægges i den nærmeste fremtid.

En fusion af de statsejede kinesiske Cosco og China Shipping Container Lines (CSCL), der skaber verdens fjerde største containerrederi, er nært forestående og kan blive endelig godkendt i januar eller måske allerede inden årets udgang. Det oplyste kinesiske kilder forleden til Wall Street Journal.

Fransk containeropkøb kan blive industriens hidtil største  

Konsolideringsbølge udfordrer Maersk Lines vigtigste ruter 

Containergigant tæt på opkøb af Singapore-rederi  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs