ShippingWatch

Britisk flåde kan sejle med 3D-printede skibe i 2030

En bølge af 3D-printede skibe og futuristisk udstyr til besætningerne kan i 2030 være en realitet for den britiske flåde, fremgår det af en ny rapport, der peger på samme fremtidsudsigter for den kommercielle flåde.

Store og små 3D-printede, ubemandede skibe produceret i en blanding af metal og plastikpulver, bemandet af en besætning udstyret med wifi-kontaktlinser og hårdføre såkaldte exoskeletter, der gør de søfarende i stand til at flytte tunge objekter med et snuptag.

Det lyder som science fiction, men ifølge en ny rapport fra det tidligere statslige, britiske militære forskningscenter Qinetic Group kan dette være virkeligheden for den kommercielle såvel som militære flåde i 2030, skriver Bloomberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs