Scandlines' tyske ruter oplever fremgang

Det dansk-ejede færgerederi oplever øgede trafikmængder på Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock. Især ét marked ser lovende ud fremadrettet, lyder det fra Scandlines.

Scandlines kan melde om øgede passagertal og fragtmængder på sine to ruter mellem Danmark og Tyskland. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi havde en positiv udvikling i trafikken i 2014, og vi kan glæde os over, at denne udvikling er fortsat i første halvår af 2015. Særligt på Gedser-Rostock ser tallene positive ud, hvilket er en god nyhed frem mod indsættelsen af de to nybygninger om nogle få måneder," siger Scandlines’ CEO, Søren Poulsgaard Jensen.

Ruten Gedser-Rostock har foreløbig oplevet en fremgang tæt på ti procent i biltrafikken og fem procent i fragtvolumen i forhold til sidste år, skriver rederiet i meddelelsen. For Rødby-Puttgarden steg fragtmængden syv procent og mængden af biltrafik med to procent, oplyser Scandlines til ShippingWatch.

Det er især fra Østeuropa, at Scandlines ser en vækst i fragtmængder og trafik.

"Vi oplever, at trafikken stiger i den central- og østeuropæiske korridor, og for fragt ser vi et niveau over det, vi havde før finanskrisen" siger Søren Poulsgaard Jensen i meddelelsen.

Ny færger giver plads til mere

De positive trafiktal kommer kort før leveringen af de to problemfyldte nybygninger, der blev bestilt tilbage i 2012 og siden da har været lidt af et puslespil for rederiet at få styr på. Oprindeligt skulle nybygningerne bygges på det tyske værft P+S Werften, som dog imellemtiden gik konkurs og annullerede ordren. Derefter fik det finske STX værft ordren, men også den kontrakt faldt fra hinanden på grund af manglende finansiering.

I april sidste år kom så en erklæring om, at Hamborg-værftet Blohm+Voss havde overtaget ordren, men det endte med, at Blohm+Voss udelukkende stod for tegnings- og dokumentarbejdet til færgerne.

Det bliver i sidste ende det Lindø-baserede Fayard-værft, der kan sende de to færger sydover, den første med driftsstart i december i år.

Med plads til 460 biler eller 96 lastbiler mere end fordobler de to nye færger, M/F Berlin og M/F Copenhagen, kapaciteten på ruten Gedser-Rostock i forhold til de eksisterende færger. Også passagerkapaciteten får et nøk opad og forøges fra de nuværende 1000 til 1300 passagerer.

De to nye færger erstatter M/F Kronprins Frederik og M/F Prins Joachim, der i dag sejler på Gedser-Rostock. Som reservefærge til begge de dansk-tyske ruter beholdes den tidligere storebæltsfærge M/F Kronprins Frederik.

Regeringen skaber ny tvivl om Femern-forbindelsen

EU afviser Scandlines-klage over støtte til Femern 

Scandlines-færge faldt to meter ved uheld 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også