ShippingWatch

Mols-Linien: Polaris og Lind Invest smider fløjlshandskerne

Den verserende kamp om indflydelse og ejerskab på Mols-Linien når nye højder. Milliardæren Henrik Lind er lykkedes med at opkøbe fem procent af aktierne.

Foto: Ole Lind/POLFOTO/arkiv

Henrik Linds investeringsselskab har fået fingrene i omtrent 5 pct. af aktierne i Mols-Linien, og dermed ser det ikke ud til, at Polaris kan nå op på 90 pct. af aktierne i selskabet og dermed foretage en tvangsindløsning af de resterende aktionærer. Men Polaris har en plan. Det fortæller dagbladet Børsen og Berlingske Business.

Jysk milliardær hæver købstilbud på Mols-Linien 

Foruden Lind Invests knap 5 pct. af aktierne sidder Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer fortsat på en mindre del af selskabet uden planer om at sælge til hverken den ene eller den anden part lige foreløbig. Dermed kan det blive mere end svært for Polaris at købe 90 pct. af aktierne. Småaktionærerne håber, at Lind Invest vil modsætte sig Polaris' ønske om en afnotering af Mols-Linien.

Men Polaris har ikke tænkt sig at give op så let. Ifølge berlingske Business har kapitalfonden en snedig plan om at foretage en kapitaludvidelse til indkøb af en ny færge, der skal afløse "Max Mols", og på den måde nå op over den magiske grænse på 90 pct. En ny færge til en værdi på omkring 800 mio. kr. vil sandsynligvis være tilstrækkeligt til at udvande de eksisterende aktionærer, og nå op over grænsen.

Polaris fremsætter pligtmæssigt tilbud på Mols-Linien 

Købet kan enten foretages ved en rettet emission, hvor kun Polaris kan købe aktier, en fortegningsemission, hvor Polaris kan håbe på, at de eksisterende aktionærer ikke vil deltage, eller ved, at Polaris selv køber færgen til Mols-Linien og modtager betaling i aktier. En vigtig overvejelse i den sammenhæng er, hvordan det vil blive opfattet i markedet, da Polaris blandt andet har danske pensionsselskaber i ejerkredsen, skriver Berlingske.

Jysk milliardær hæver købstilbud på Mols-Linien

Polaris fremsætter pligtmæssigt tilbud på Mols-Linien

Plus til Mols-Linien efter pæne trafiktal i første halvår 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs