ShippingWatch

EU på vej med godkendelse af filippinske søfartsskoler

De mange rederier, der benytter sig af mandskab uddannet på de filippinske søfartsskoler, behøver efter at dømme ikke at bekymre sig for, at der bliver lukket ned for skolerne. EU, der har presset på for at forbedre kvaliteten, er ifølge kilder på vej med en godkendelse.

Foto: APM Terminals

EU er efter alt at dømme på vej med en blåstempling af Filippinerne som storleverandør af søfolk fra de mange søfartsskoler, som landet huser. Det erfarer ShippingWatch fra en række kilder med indsigt i spørgsmålet, der dog peger på, at man nok skal ind i 2016, inden sagen endeligt er afgjort.

Adgangen til at kunne hyre søfolk fra landets søfartsskoler er helt afgørende for mange rederier, ligesom det er en vigtig indtægtskilde for landet og de officerer, der får hyre på udenlandske skibe.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs