ShippingWatch

DFDS sejler nu normalt på Kanalen

Efter omfattende uroligheder og lange forhandlinger er DFDS' færgedrift på Den Engelske Kanal nu tilbage ved det normale. Det oplyser rederiet til ShippingWatch.

Foto: Gøteborg Havn

Så sent som tirsdag formiddag var der tvivl om, hvorvidt DFDS' færge Calais Seaways kunne komme i havn i Calais, fordi tidligere ansatte i MyFerryLink blokerede havnen og havde igangsat aktioner med blandt andet dækafbrændinger.

Men færgen kom i havn sammen med senere sit søsterskib på ruten Dover-Calais.

"Blokaden er aflyst, og havnen er åben. Driften er nu normal på kanalen med to daglige færger mellem Dover og Calais og tre mellem Dover og Dunkerque," fortæller kommunikationsdirektør i DFDS, Gert Jakobsen, til ShippingWatch tirsdag eftermiddag.

Situationen i Calais opstod i 29. juni, hvor fagforeningen Syndicat Maritime Nord blokerede havnen for de to færger, som DFDS den 2. juli skulle have lejet fra Eurotunnel. Og det er langt fra billigt for aktørerne på den vigtige rute over Den Engelske Kanal. I slutningen af sidste uge oplyste organisationen for franske vognmænd, FNTR, at deres medlemmer har tabt mere end en million euro på de seneste forstyrrelser. Samtidig er der andre udfordringer med migranter, som forsøger at komme videre til England, skrev DFDS for nylig:

"Et hul i Eurotunnels beskyttelseshegn, som de aktionerende ifølge oplysninger i pressen havde lavet, blev benyttet af migranter til at storme ind på Eurotunnels område for at komme ombord på et tog til England. Det kostede uhyggeligvis en person livet, og det medførte igen meget store og ubehagelige kødannelse til og fra Kanalen."

Franske vognmænd frygter ny blokade af havnen i Calais 

Strejkende sømænd hærger DFDS-færger i Frankrig 

DFDS: Fortsat ganske uløst situation i Calais 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs