ShippingWatch

Svendborg-rederi ud af 2014 med overskud

Nordane Shipping kom ud af 2014 med et overskud på 1,9 mio. kr. I året har selskabets partrederier solgt skibe for 33 mio. kroner, oplyser adm. direktør Niels Højlund Hansen til ShippingWatch.

Foto: IMO

Svendborg-rederiet Nordane Shipping, der blandt andet har aktiviteter med slæbebåde, kunne notere et plus på bundlinjen i 2014 på 1,9 millioner kroner, viser regnskabet. Det er en fremgang fra et underskud på 1,9 millioner kroner året forinden.

Bruttoresultatet endte på 6,1 millioner kroner mod 4,8 millioner kroner i 2013, og rederiet har de seneste år solgt ud af både skibe og nedskrevet på et byggefirma for at modstå presset, der siden krisens begyndelse i 2008 har ramt shippingindustrien bredt.

Hovedselskabet Stevns Holdings A/S, som Nordane Shipping hører under, fik et resultat på 9,7 millioner kroner, fortæller Niels Højlund Hansen, adm. direktør og skibsreder, i en kommentar til ShippingWatch.

Skibssalg 

Nordane Shipping har seks partrederier tilknyttet, som ikke fremgår af regnskabet. Ifølge Niels Højlund Hansen er partrederierne, som er skibe ejet i et fællesskab af flere, kommet fint ud af 2014 med et overskud på 49 millioner kroner, blandt andet på grund af salg af skibe:

"Driften gav 16 millioner kroner i overskud, og salg af skibe gav 33 millioner kroner," siger han og fortsætter:

"Det har været svært siden 2008 i vores branche."

Blad: Illegale sømænd koster Nordane 780.000 kr 

Hvorvidt partrederierne vil sælge flere skibe fra i løbet af år, kommer helt an på udbud og efterspørgsel, understreger han. Men indtil videre er det gået "nogenlunde" i første halvdel af året, som han siger:

"Det ser fornuftigt ud. Vi kommer ud med sorte tal. Vi er altid i markedet med partsrederierne for at gå ind i investeringer. Men i de her tider, er man lidt tilbageholdende med, hvad man investerer i grundet krisen, og den er vi ikke ude af endnu."

Svendborg-rederi må sælge ud for at nedbringe gæld 

Nielsen & Bresling får underskud på 42 mio kr 

MH Simonsen i plus for første gang i fem år 

Mere fra ShippingWatch

NGO-alliance: Sæt sod fra skibe på agendaen for Arktis

Topmødet om Arktis i morgen og torsdag bør sætte skibsfartens forurenning af Arktis med sodpartikler på den politiske dagsorden, opfordrer Clean Arctic Alliance. Skibssod forstærker opvarmingen og afsmeltningen af iskappen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs