ShippingWatch

NGO: Grækenland bør gå forrest på ansvarlig shipping

Som en af verdens største shippingnationer bør Grækenland tage et langt større ansvar for at sikre miljørigtig shipping og ikke mindst ophugning, mener NGO'er, der tidligere på ugen mødtes med Grækenlands shippingminister og miljøminister.

Foto: IMO

Europæiske redere kontrollerer 40 procent af den globale flåde, og Grækenland sidder på tronen som den største søfartsnation i EU. Derfor har landet et særligt ansvar, når det kommer til at sikre miljørigtig og ordentlig shipping, vurderer en række NGO'er efter et møde med blandt andet Grækenlands shippingminister og miljøminister i den forgangne uge.

Disse NGO'er inkluderer Bruxelles-baserede Shipbreaking Platform, der kæmper for korrekt ophugning af skibe og forsvarlige arbejdsforhold for de udsatte arbejdere ved de farlige skrotningsfaciliteter på blandt andet strandene i Indien, Bangladesh og Pakistan.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs