ShippingWatch

Den danske handelsflåde har aldrig været større

”Bruttotonnagen er ingen garanti for større indtjening og flere danske arbejdspladser i rederierne, men det et godt fundament for indflydelse og udviklingsmuligheder," siger adm. direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening.

Den danskflagede handelsflåde og de danske rederiers valutaindsejling har sat rekord, trods et historisk hårdt marked.

Selvom hele det globale maritime marked er under hårdt pres i disse år, er det alligevel lykkedes de danske rederier at styrke den danskflagede handelsflåde, så den pr. april 2015 er større end nogensinde. Bruttotonnagen var i januar 2014 12,3 mio. bt, mens den i april 2015 udgjorde 14,6 mio. bt. – eller 16,6 mio. ton dødvægt (TDW).

Det skriver Danmarks Rederiforening i en pressemeddelelse.

”Bruttotonnagen er ingen garanti for større indtjening og flere danske arbejdspladser i rederierne, men det et godt fundament for indflydelse og udviklingsmuligheder, at Danmark stadig er en af verdens største flagnationer. Det betyder noget, når vi skal have resten af verden til at følge de høje danske standarder, og det betyder noget, når vi i disse valgkampstider taler med det politiske Danmark om søfartens rolle for dansk økonomi og vækst,” adm. direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening.

Norden og Ultragas får plads i rederiforeningens bestyrelse

Den samlede dansk-kontrollerede flåde er omkring 1.800 skibe, heraf opererer lidt over 1/3 – i alt 658 skibe under dansk flag. I 2014 satte de danske rederier for tredje gang rekord, ved at sejle 204,5 mia. kroner ind til betalingsbalancen. Skibsfarten udgør dermed ca. 20 procent af den samlede danske eksport. Mere end to tredjedele af eksporten går til vækstmarkeder uden for EU.

”Det er specielt flot, når man tænker på de svære markedsvilkår, som rederierne har måtte navigere i de seneste år, understreger administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Tallene for dansk skibsfart er netop offentliggjort i forbindelse med den årlige generalforsamling i Danmarks Rederiforening den 28. maj 2015. Opgørelsen ”Skibsfarten i tal” viser også, at beskæftigelsen i ’Det Blå Danmark’, der udgøres af rederierne og den maritime sektor, nu udgør 107.886 personer.

Her er skibsredernes ønskeliste til den nye regering

Det nåede Søfartsstyrelsen i 2014

Søfartsminister: Britisk shipping er under pres

Danske rederier sejler 205 mia kroner hjem

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere