ShippingWatch

Clippers danske forretning igen i overskud

Med et resultat på seks millioner dollars i 2014 har Clipper Group A/S endelig vendt flere års underskud til et positivt resultat. Forventningen er, at resultatet bliver endnu bedre i 2015.

Efter flere år med røde tal på bundlinjen lykkedes det for Clippers danske selskab, Clipper Group A/S, at lande et overskud på seks millioner dollars i 2014, fremgår det af selskabets årsregnskab.

Clipper Group A/S, der består af Danske Færger, ro-ro-aktiviteterne på Det Irske Hav (Seatruck Ferries), kommerciel og teknisk management i Clipper Fleet Management samt ejerskab og drift af tankskibe, fik især gavn af bedre resultater på de danske færger, ro-ro-aktiviteterne og gevinst ved valutatransaktioner.

De positive takter er ikke overraskende, idet Frank G. Jensen, partner og bestyrelsesformand i Clipper Group, allerede i starten af maj over for ShippingWatch lagde op til, at der var udsigt til et godt resultat.

Clipper lurer på muligheder i kollapset tørlastmarked

"Vi er glade for, at vi har opnået et positivt resultat i Clipper Group A/S i 2014, og for at det er lykkedes os at vende et underskud på 19 millioner USD i 2013 til et positivt resultat på 6 millioner USD i 2014," sagde Flemming Steen, CFO i Clipper Group i en kommentar til regnskabet.

Danske Færger fik et positivt resultat for tredje år i træk, og et forbedret resultat i forhold til året før.

Seatruck Ferries fortsatte ligeledes den positive udvikling fra de foregående år med en tilfredsstillende kapacitetsudnyttelse og en væsentlig forbedring af resultatet, lyder det fra Clipper. Tanksegmentet havde tab, men Clipper er på vej ud af segmentet, og de sidste tre tankskibe i Clipper Group A/S blev solgt i april og maj i år.

"Vi ønsker ikke at være til stede i segmenter, hvor vi kun er passive skibsejere, og det er derfor, vi har besluttet at gå ud af tanksegmentet. Med fortsat stærke resultater i DanskeFærger og Seatruck har vi to vigtige komplementære forretningsområder, som balancerer vores mere volatile hovedsegment, tørlast," lyder det fra Flemming Steen.

Rekord i januar 2015

Seatruck Ferries sejler med uledsagede trailere på Det Irske Hav med fem skibe på de tre ruter Warrenpoint-Heysham, Dublin-Liverpool og Dublin-Heysham. Yderligere syv skibe er på charter hos andre rederier. Både resultater og kapacitetsudnyttelse er væsentligt forbedret gennem de seneste år, oplyser Clipper. Fragtmængderne er stigende på Seatrucks ruter, som i januar 2015 slog sin egen rekord på antal transporterede trailere per uge.

Alt i alt, transporterede Danske Færger 4.415.067 passagerer i 2014, hvilket er 41.000 flere end i 2013. Den positive udvikling i Clipper Group A/S forventes at fortsætte i 2015.

“Vi er meget tilfredse med den måde, Danske Færger og Seatruck driver deres forretning på, og da vi er stort set helt ude af tanksegmentet, forventer vi, at resultatet for Clipper Group A/S bliver yderligere styrket i 2015,” siger Flemming Steen.

Tørlast ikke så hårdt ramt

Clipper Group A/S er et fuldt-ejet datterselskab af det Bahama-baserede Clipper Group Ltd, som beskæftiger sig med tørlast.

Kerneforretningen i Clipper Group synes ikke at være så hårdt ramt af den massive nedtur i markedet, der har sendt mange tørlastselskaber på randen af et kollaps.

"Vi er selvfølgelig også ramt af et ringe tørlastmarked, men vi har trimmet og optimeret vores forretning gennem flere år i den efterhånden langvarige krise siden Lehman-kollapset i 2008. Vi har valgt ikke at tage store risici, og vi ligger derfor ikke med et stort nybygningsprogram," sagde Frank G. Jensen til ShippingWatch.

Clipper Groups CEO bliver ny topchef i Odfjell

Clipper var udset til at redde Norden fra Torm

Clipper Group udpeger CEO i irsk færgeselskab

Henrik Lund Dal forlader den daglige drift i Clipper 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs