ShippingWatch

Her er Nordseths konkurrenter til topjob i IMO

Fem kandidater er ud over Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth i spil til jobbet som generalsekretær for IMO. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Søfartsstyrelsen

Repræsentanter fra Rusland, Sydkorea, Cypern, Danmark, Kenya og Filippinerne skal kæmpe om posten som generalsekretær i IMO, når den nuværende generalsekretær Koji Sekimizu ved udgangen af året forlader sin post og kontoret i IMO's hovedsæde i London.

Som ShippingWatch tidligere har beskrevet, er den danske direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth i spil til posten, ligesom cypriotiske Andreas Chrysostomou, der tidligere har været formand for IMO's miljøudvalg MEPC.

Lloyd's List har fået sat navn på de fire andre kandidater i opløbet ud fra oplysninger fra en række kilder.

Ruslands kandidat til topjobbet er Vitaly Klyuev, der er vicedirektør i det russiske transportministerium. Fra Sydkorea er Ki-tak Lim indstillet til posten, han bestrider i øjeblikket stillingen som chef for Busan Port Authority. Det kenyanske bud på en ny formand er Juvenal Shundu, der har siddet i IMO's sekretariat siden 1997. Den sidste kandidat til posten kommer fra Filippinerne og er leder af Philippine Maritime Industry Authority.

Lang vej til magten

Hvilken af de formodede seks kandidater, der får topjobbet, kræver et længere udvælgelsesforløb. Først offentliggøres indstillingerne til posten om få dage - formentlig d. 31. marts.

Når alle nomineringerne til posten er indsamlet, bliver de indstillet til et valg i IMO's council, det vil sige rådet, der er IMO's øverste organ. Valget finder sted i juni eller juli måned 2015.

Rederiforeningen: Helt oplagt med dansk IMO-chef

Når valget er afgjort, indstilles kandidaten til hele IMO-forsamlingen, det vil sige for alle IMO's medlemslande, i slutningen af 2015. Forsamlingen skal godkende rådets beslutning, og det vil ske på et møde, der formentlig finder sted 23. november til 2. december 2105.

De 40 medlemmer af det nuværende råd, som løber fra 2014-15, og som kommer til at afgøre kandidaternes fremtid, er delt op i tre grupper:

  • Stater med den største interesse i at levere international shippingservice:
    Kina, Grækenland, Italien, Japan, Norge, Panama, Sydkorea, Rusland, Storbritannien, USA
  • Stater med den største interesse i international søhandel:
    Argentina, Bangladesh, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Indien, Holland, Spanien og Sverige
  • Stater som ikke hører under de foregående to kategorier som har særlig interesse i maritim transport eller navigation, og hvor valget af dem i Rådet vil sikre repræsentation af store geografiske områder i verden:
    Australien, Bahamas, Belgien, Chile, Cybern, Danmark, Indonesien, Jamaica, Kenya, Liberia, Malaysia, Malta, Mexico, Marokko, Peru, Filippinerne, Singapore, Sydafrika, Thailand og Tyrkiet

Danmark har en gang tidligere haft en generalsekretær i IMO. Det var i perioden 1959-1961, hvor Ove Nielsen bestred posten.

Danmark indstiller Andreas Nordseth til IMO-toppost

Valgkampen om IMOs toppost er skudt i gang

Her er Andreas Nordseths dagsorden for IMO

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere