ShippingWatch

Avis: Rickmers undersøger New York børsnotering

Den gældsplagede tyske shippinggruppe Rickmers overvejer en børsnotering i New York, skriver Lloyd's List.

Rickmers Linie skib

En række kilder i Hamborg og New York bekræfter, at tyske Rickmers er i gang med at undersøge mulighederne for at blive børsnoteret i New York og dermed få adgang til amerikansk kapital.

Selskabet ønsker selv hverken at be- eller afkræfte kildernes udsagn, skriver Lloyd's List.

Avisens historie kommer kort tid efter, at en anden tysk storejer i shipping, Claus-Peter Offen, fortalte, at rederiet overvejer en børsnotering i New York. Containerskibsejeren Offen ville i så fald blive den første tyske skibsejer, der ville hente finansering i USA, og som ville ændre sin finansieringsstruktur til ikke længere at være afhængig af KG-fonde.

Gældsaftale

Rickmers har netop indgået en aftale om refinansiering af en gældspost på 1,28 milliarder euro. Aftalen indebærer bl.a., at Rickmers Group har forlænget løbetiden på eksisterende lån, i forlængelse af obligationslån optaget i 2013, med yderligere tre år frem til 2018. Samtidig har gruppen reduceret antallet af sine banker fra tidligere 12 til syv banker.

Siden det tyske KG-system smeltede ned har Rickmers været presset og måttet hente kapital i obligationsmarkedet af flere omgange, senest i marts 2014.

Rickmers Groups tre kerneforretninger er Maritime Assets, Maritime Services og Rickmers-Linie. Rickmers Group samarbejder i dag med de to amerikanske kapitalfonde Oaktree og Apollo.

Rickmers Group refinansierer milliardgæld

Shippingbank: Kapitalfonde har lært lektien i shipping

Stor nedskrivning i Rickmers Singapore-selskab

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere