ShippingWatch

Scandlines afviser andel i tysk kritik af Femern

Direktør for Scandlines, Søren Poulsgaard Jensen, kalder transportministerens antydning om, at færgerederiet stod bag kritisk arrangement om Femern for usagligt og forkert, skriver Børsen.

Foto: PR

Scandlines har ikke lagt skjul på færgerederiets modstand mod Femern-projektet, der vil forbinde Danmark og Tyskland, men har ikke haft noget at gøre med et møde i København sidste uge, hvor den tyske miljøorganisation NABU rejste hård kritik. Det siger Søren Poulsgaard Jensen, direktør for Scandlines, til Børsen, hvor han kalder det usagligt og direkte forkert:

"Det gør vi ikke. Hverken direkte eller indirekte. Det kunne ministeren have fået svar på, hvis han havde gidet at spørge os," siger han til avisen.

Reaktionen kommer, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) forleden antydede, at Scandlines kan have haft en finger med i spillet i forhold til arrangementet i sidste uge, hvor medarbejdere fra Transportministeriet og Femern-selskabet ifølge ministeren blev afvist.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

"Jeg kan forstå, at fremstødet i København var arrangeret af et PR-bureau, der har Scandlines som kunde. En medarbejder fra Transportministeriet forsøget at melde sig til, men fik at vide, at der ikke var plads, og arrangørerne udviste en medarbejder fra Femern A/S. Enhver kan jo gøre op med sig selv, om de synes, den slags er seriøst," skrev han i en mail til Berlingske og understregede, at han lægger vægt på en åben proces.

Femern-projektet har det seneste stykke tid været i søgelyset. Det skyldes både massive budgetoverskridelser, og at der pludselig er opstået tvivl om vigtig EU-støtte til projektet, som det er blevet stillet i udsigt. Danmark og Tyskland har derfor sendt et brev til kommissionen, hvor man understreger, hvor vigtig støtten til Femern er, fortæller Magnus Heunicke til Børsen.

Minister går i clinch med tysk oprør mod Femern

Tysk krav om ny Femern-forhandling kan blive realitet

Tysklands største miljøorganisation angriber Femern-forbindelsen

EU-plan er potentiel bombe under Femern

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere