ShippingWatch

Politisk opgør om Jones Act i USA

Den republikanske senator og fhv. præsidentkandidat John McCain vil ophæve Jones Act, der ifølge ham alt for længe har hindret den frie handel. Det vil ødelægge landets værftsindustri, lyder modsvaret.

Foto: Colourbox

Ikke alle er lige tilfredse med de amerikanske regler Jones Act, der beskytter landets maritime industri. I hvert fald forsøger den republikanske senator og tidligere præsidentkandidat John McCain sig nu med et ændringsforslag til et lovforslag i forbindelse med den omdiskuterede projekt Keystone XL Pipeline, skriver Break Bulk.

"Jeg har længe talt for en fuld ophævelse af The Jones Act, en forældet lov, der alt for længe har forhindret fri handel, gjort USA mindre konkurrencedygtig og hævet priserne for de amerikanske forbrugere," udtaler senatoren i en meddelelse ifølge Break Bulk.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

"Dette ændringsforslag, jeg igen introducerer, vil fjerne denne unødvendige protektionistiske restriktion."

Jones Act betyder bl.a., at virksomheder, der ønsker at operere i de amerikanske havne skal oprette en organisation i landet, mens skibe skal være amerikanskbyggede. Maersk har eksempelvis et amerikansk datterselskab med Maersk Inc.

John McCains angreb på Jones Act, Merchant Marine Act of 1920, som han kalder et levn fra fortiden, er blevet mødt med skarpe reaktioner fra den maritime industri, der sammen med politiske tilhængere vedvarende henviser til USA's sikkerhedsmæssige interesser.

"McCains ændringsforslag vil ødelægge landets skibsværfter, outsource bygning af flådeskibe til udenlandske værfter og koste hundredetusinsvis af job," siger Tom Allegretti, formand for The American Maritime Partnership, der repræsenterer USA's indenlandske maritime industri.

USA cementerer fastholdelse af Jones Act

Verden er tæt på ny runde af handelsliberalisering

Redere: Jones Act forplumrer transatlantisk aftale

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere