ShippingWatch

ATP og PFA sparker juridisk opgør om OW Bunker i gang

En række storaktionærer i OW Bunker tager nu fat på det store opgør efter det krakkede bunkerselskab. ATP, PFA, AP Pension, DIP, Industriens Pension, JØP, Maj Invest, PensionDanmark og SEB er med.

Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

En række institutionelle investorer har taget initiativ til en undersøgelse af OW Bunker-sagen. Formålet er ifølge en meddelelse "at forstå hændelsesforløbet og skaffe et informationsgrundlag, der kan bruges til at vurdere, om der er basis for at gøre et juridisk ansvar gældende."

Blandt deltagerne i undersøgelsen er bl.a.:

ATP, PFA, AP Pension, DIP, Industriens Pension, JØP, Maj Invest, PensionDanmark og SEB.

"De institutionelle investorer bag undersøgelsen har et ansvar over for deres medlemmer og kunder for at afdække, om det er muligt at få dækket nogle af de tab, de har lidt som følge af OW Bunkers konkurs. Formålet er at undersøge, om der er basis for at gøre et juridisk ansvar gældende, der kan føre til økonomisk kompensation. OW Bunkers konkurs var en betydelig, usædvanlig og meget negativ begivenhed på det danske børsmarked, og der er et særdeles stort behov for at forstå hændelsesforløbet og, om muligt, at få placeret et ansvar," hedder det i pressemeddelelsen.

Advokater og revisorer på sagen

Det er advokatfirmaet Accura, der, i samarbejde med advokatfirmaet Bruun & Hjejle og assisteret af revisionsfirmaet EY, vil gennemføre undersøgelsen på vegne af de institutionelle investorer. Undersøgelsen vil omfatte hændelsesforløbet i forbindelse med børsnoteringen og forløbet op til konkursen.

Undersøgelsen vil blandt andet fokusere på fejl og mangler ved prospektet udarbejdet i forbindelse med børsintroduktionen af OW Bunker, ansvar i forbindelse med udbuddet og salget af aktier i OW Bunker samt ledelsesansvar i forbindelse med driften af OW Bunker i perioden fra børsnoteringen indtil konkursen.

Målet med undersøgelsen er at give de store investorer et beslutningsgrundlag "i form af en juridisk vurdering af mulighederne for at få placeret et ansvar og få økonomisk kompensation. På baggrund af undersøgelsen vil de deltagende institutionelle investorer hver især tage stilling til det videre forløb," fremgår det af meddelelsen.  

Kurator i OW Bunker: Kæmpetab i Singapore et mysterium

Svært for rederierne at undgå dobbeltkrav fra OW

Flere hundrede rederier i klemme efter OW Bunkers krak 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs