ShippingWatch

Dansk minister presser kolleger på svovl

23 dage til svovlkrav: Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har mandag sendt et brev til sine kolleger i landene rundt om Østersøen og Nordsøen, hvori hun kraftigt opfordrer dem til at styrke overvågning med svovl. Læs brevet her.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

I løbet af disse dage modtager landene rundt om Østersøen og Nordsøen et brev fra den danske miljøminister Kirsten Brosbøl. Brevet kommer bare 23 dage før, at de respektive lande skal være klar til at håndhæve kontrollen med skibes udledning af svovl og er en kraftig opfordring fra den danske minister til sine kollegaer om at få beredskabet på plads.

Vel at mærke et ordentligt et af slagsen. Kirsten Brosbøl fremhæver det danske arbejde med at styrke kontrollen i de danske havne på linje med EU-Kommissionens forslag, der fortsat mangler at blive godkendt i en komite på svovldirektivet, som træder i kraft 1. januar 2015. Hun peger også på overvågningen fra luften, som er på vej i udbud.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Desuden planlægger Danmark med en række andre lande at bruge Thetis, et rapporteringssystem for havnestatskontrol udviklet af EU's institut for maritim sikkerhed, EMSA, til at rapportere om skibe, der ikke lever op til reglerne om at sejle på brændstof med 0,1 pct. svovl eller renser røgen med scrubbere.

Sådan vil EU sikre kontrol med svovludledning 

Den viden skal videre til de omkringliggende lande, så man i fællesskab kan få stoppet dem, der kan fristes til at snyde. Her har Danmark allerede været i kontakt med flere lande og ønsker at udbrede viden med kontrol blandt flere.

"Jeg håber, I vil samarbejde, også med at etablere et stærkt nationalt sanktionssystem for at modvirke tilfælde af manglende overholdelse. Vi har brug for at signalere meget klart til shippingindustrien, at manglende overholdelse ikke vil blive accepteret," skriver Kirsten Brosbøl i brevet.

Læs miljøministerens brev her

I sidste uge skulle komiteen, der arbejder med at implementere svovldirektivet, vedtage EU-Kommissionens forslag. Det lykkedes dog ikke at komme til en afstemning, da landene fra Middelhavsområdet ifølge ShippingWatchs oplysninger havde justeringer. Forventningen er, at forslaget vedtages omkring d. 18. december.

Emanuele Grimaldi: Svovlkrav splitter RoRo

Svovl kan betyde ekstra 600.000 kr på enkelt sejlads 

Sydeuropa modarbejder EUs svovlkrav 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Køen ud for Long Beach er vokset til 80 containerskibe

Flaskehalsene i store containerhavne fortsætter med at vokse i USA, hvor det i øjeblikket er værst ved den amerikanske storhavn i Long Beach og Los Angeles. Her ligger 80 skibe i kø til anløb, viser friske tal fra Vessels Value.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs