ShippingWatch

Generationsskifte i Royal Arctic Line sat i gang

Royal Arctic Line leder efter en ny adm. direktør, da Jens Andersens kontrakt er ved at udløbe og ikke skal genforhandles. Generationsskiftet er i gang, oplyser rederiet. (Rettet)

Foto: Royal Arctic Line

Royal Arctic Lines adm. direktør Jens Andersen stopper i spidsen af rederiet, når hans kontrakt udløber, og derfor er rederiet i gang med at lede efter hans erstatning, oplyser Royal Arctic Line. Han stopper dog først, når en afløser er fundet, understreges det.

Jens Andersens afgang har været planlagt siden 2011, hvor direktørens seneste kontrakt blev forlænget, siger bestyrelsesformand Kuno Fencker:

"Allerede ved den seneste kontraktforlængelse med Jens Andersen i 2011 var parterne opmærksomme på, at der meget vel kunne være tale om den sidste forlængelse inden et generationsskifte. Det generationsskifte gennemfører vi nu stille og roligt og uden dramatik. Dermed kan vi sikre kontinuitet samtidig med at nye kræfter kommer til, hvilket er en stor styrke for virksomheden," siger han.

Det bliver lidt af en opgave den nye direktør skal løfte. I første halvår af 2014 kom rederiet ud med et underskud på 31 mio. kroner, og selvom man venter et overskud for hele året, er rederiet under økonomisk pres. Et pres, der kun vil blive stærkere de kommende år, fortalte CFO Ole Baunbæk i forbindelse med regnskabet.

Selv en ratestigning på fem pct. i marts måned kunne ikke løfte omsætningen i koncessionsområdet, og det er især forsyningspligten samt faldende godsmængder, der strammer om økonomien.

"Så længe det apparat skal køre og med høj frekvens, så er det klart, at det koster penge, især i perioder, hvor de øvrige mængder er faldende, for så bliver omkostningerne per enhed større. Servicegraden og omfanget gør, at der er grænser for, hvor langt vi kan gå på besparelsessiden, men hvis vi anløb sjældnere, ville vi kunne gøre noget operationelt," forklarede Ole Baunbæk til ShipingWatch.

Foto: Royal Arctic Line
Foto: Royal Arctic Line
 

Foto: Royal Arctic Line

I 2015 modtager Royal Arctic Line flere af de længe ventede nye skibe, et nyt atlantskib og fire nye bygdeskibe. Den uundgåelige investering i ny tonnage betyder også større pres på indtjeningen, skriver Royal Arctic Line.

"Royal Arctic Line er en veldrevet virksomhed, og forsyningssikkerheden er sikret mange år frem, da der er foretaget de nødvendige investeringer i ny tonnage. Det er ikke mindst Jens’ fortjeneste. De kommende år byder også på en række udfordringer og vigtige strategiske beslutninger. Derfor er det fornuftigt, og kan være med til at sikre ro, at de friske øjne som skal gennemføre en række tiltag kommer til nu, samtidig med at der kan trækkes på Jens’ indsigt og lange erfaring," siger Kuno Fencker.

Royal Arctic Line fanget i negativ spiral 

Presset Royal Arctic Line tabte 31 mio kr i 1. halvår 

Presset Royal Arctic får lov til at hæve priserne 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs