ShippingWatch

OW-leverandør fik tilbageholdt to Norient-skibe

Flere rederier søger mod domstole i London og Singapore for at undgå krav om betalinger fra flere leverandører til OW Bunker, skriver Børsen.

To skibe fra Norient Product Pool er blevet tilbageholdt i fremmed havn, fordi en OW Bunker-leverandør krævede søpant i fartøjet.

"Siden OW Bunker kollapsede, har branchen ledt efter et modus operandi, en fremgangsmåde som kunne hjælpe alle med at komme videre uden kaos. At samle parterne for en relevant retsinstans i den pågældende havneby synes at være en velegnet metode. Vi fremlægger en bankgaranti, som garanterer, at pengene er til rådighed, hvis underleverandøren senere får retten til at opkræve betalingen," siger Søren Huscher, adm. direktør i Norient Product Pool, til Børsen.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Flere rederier opsøger i øjeblikket domstole i London og Singapore for at få en afklaring på betalingsspørgsmålet, så de ikke risikerer at skulle betale en regning flere gange.

"Vi kan ganske enkelt ikke vente i måneder eller år på, at advokater og kreditorer i OW Bunker-boet får overblik over situationen og tager stilling til, hvilke krav de vil gøre gældende, og hvem der skal modtage betalingen for brændstofleverancerne," siger Lars Malmbratt, chef for bunkerindkøbene i det dansk-svenske rederi Stena Weco.

Nu rammer OW Bunker kollapset danske rederier

Her er samtlige 100 kreditorer med krav mod OW Bunker  

Aegean: Vores krav mod OW Bunker er mindre 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs