ShippingWatch

Faldende oliepris kompenserer for svovlkrav i DFDS

"Ingen tvivl om, at de kraftige olieprisfald gør en forskel for os, og det kompenserer for en del af effekterne fra de nye svovlregler," siger CFO Torben Carlsen til Berlingske.

De faldende oliepriser luner og skaber flere job hos rederiet DFDS, der til gengæld bliver hårdt ramt af nye svovlregler næste år. Det skriver Business.dk.

Efter en periode, hvor DFDS både har måttet forholde sig til en ny økonomisk usikkerhed og strammere svovlregler, kan det danske rederi nu glæde sig over en hjælpende hånd udefra. De seneste måneders kraftige dyk i olieprisen giver nemlig betydelig rygvind til DFDS, der har 25 ruter med i alt 50 fragt- og passagerskibe.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

"Der er ingen tvivl om, at de kraftige olieprisfald gør en forskel for os og på sigt betyder flere danske job. Til gengæld har de nye svovlregler desværre haft den effekt, at vi har måttet lukke nogle af vores ruter. Heldigvis kan de lavere oliepriser kompensere for en del af effekterne fra de nye svovlregler," siger CFO Torben Carlsen til Berlingske:

"Oliepriserne har betydning for aktiviteten i passagertrafikken, og det har derfor også betydning for antallet af job hos os. Det er meget positivt, men de nye svovlregler, der stiller øgede krav til den olie, vi bruger, mudrer billedet lidt."

Shipping sparer 103,5 mio USD dagligt på olieprisfald 

Smedegaard: Svovlkrav kan åbne for DFDS-opkøb 

Olieprisen sender offshore-aktier i frit fald i Oslo 

Maersk Supply Service mærket af olieudsving 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs